top of page

Καρδίτσα: Παρέμβαση για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών έθεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Καρδίτσας στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ΓΝ Καρδίτσας την Τρίτη 17 Μάρτη.


Ζητήματα  για τις διαπιστωμένες τεράστιες ελλείψεις υλικών ατομικής προστασίας και προληπτικής υγιεινής για το προσωπικό (μάσκες, αντισηπτικά, ποδιές μιας χρήσης), τις άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρών τουλάχιστον για την κάλυψη των ελλείψεων που ήδη υπάρχουν,  την ανάγκη άμεσης λειτουργίας των δύο κλειστών κλινών ΜΕΘ.

Τέθηκαν ζητήματα για την ανάγκη αύξησης του προσωπικού καθαριότητας στο νοσοκομείο, της σίτισης σε ολοήμερη βάση, της  επισκευής των πλυντηρίων για τα ρούχα του προσωπικού που είναι χαλασμένα εδώ και 6 μήνες.


Ακόμη μπήκαν όπως των αδειών ειδικού σκοπού του προσωπικού και της ενημέρωσης και εκπαίδευσης όλων των συναδέλφων εργαζόμενων στις νέες συνθήκες.


Για όλα τα παραπάνω ζητήματα οι απαντήσεις του διοικητή κινούνταν στη λογική των κυβερνητικών πολιτικών όπως π.χ. πληροφόρησε ότι το νοσοκομείο Καρδίτσας θα ενισχυθεί με κάποιους εργαζόμενους από την πανελλαδική προκήρυξη των 1.500 θέσεων, ενώ από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έχει ζητήσει από το προηγούμενο διάστημα 130 θέσεις. Ή ότι η κάλυψη θέσεων γιατρών θα καλυφθεί με προκήρυξη ελάχιστων θέσεων, επικουρικών και μετακινήσεις από Κέντρα Υγείας. Μίλησε για φύλαξη από εργολαβική εταιρεία και την καθαριότητα με υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού. Όσον αφορά τα υλικά ατομικής προστασίας  ανέφερε «ότι δεν μπορεί να παίρνει σε όλα αποφάσεις μόνος του, περιμένουμε την προμήθεια από το υπουργείο».


Η Επιτροπή Εργαζομένων στο ΓΝ και ΚΥ Καρδίτσας τονίζει ότι «η ασφάλεια των υγειονομικών και η υγεία του λαού δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπουν στο ζύγι του κόστους και της ατομικής ευθύνης.

Να μην αξιοποιηθεί η υγειονομική κρίση για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τη μεγαλύτερη είσοδο των ιδιωτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων».




ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page