top of page

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΣΤΟΝ ΑΗ-MHNA

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ


Απεργιακή Συγκέντρωση 11:00 πμ Αη – Μηνά


Η οργή μας να μετατραπεί σε οργάνωση και αγώνα ανατροπής της πολιτικής κράτους και κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τις ζωές μας ως «κόστος» για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Χαιρετίζουμε το μαζικό ξεσηκωμό και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας σε όλη τη χώρα αλλά και στη Λευκάδα. Κινητοποιήσεις που διέλυσαν τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ψευτιάς και της υποκρισίας της κυβέρνησης στην προσπάθεια της να βγάλει από το κάδρο τις τεράστιες ευθύνες που έχει τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες για την ανείπωτη τραγωδία με τους 57 νεκρούς κυρίως παιδιά και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.


Συνάδελφισσες -οι υγειονομικοί, εργαζόμενοι


Εμείς που ζήσαμε από κοντά το «έγκλημα» των 36.000 νεκρών της πανδημίας και των χιλιάδων ασθενών συνανθρώπων μας από άλλα νοσήματα που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των διαλυμένων δημόσιων νοσοκομείων της «μιας νόσου», που πολλοί από αυτούς θα είχαν σωθεί αν η κυβέρνηση και το κράτος δεν μας στερούσε βασικές υποδομές και προσωπικό έχουμε χρέος να δώσουμε τη μάχη απέναντι σε όσους βάζουν στη ζυγαριά από την μια την ανθρώπινη ζωή που τη μετράνε ως «κόστος» και από την άλλη τα κέρδη τους.


Είναι τόσο αδίστακτοι που αντί το «έγκλημα» που συνέβη στη διάρκεια της πανδημίας να τους προβληματίσει, να αλλάξουν ρότα συνεχίζουν να προδιαγράφουν μελλοντικά εγκλήματα εφαρμόζοντας την πολιτική της «απελευθέρωσης», της εμπορευματοποίησης και της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων !!!


Είναι τόσο αδίστακτη η κυβέρνηση που μόλις τέσσερις μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, δεν δίστασε να καταθέσει νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική παιδοογκολογική μονάδα της χώρας μετατρέποντας την σε ΝΠΙΔ. Προδιαγράφοντας έτσι και ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για το τι θα ακολουθήσει με τμήματα - «φιλέτα» νοσοκομείων που θα ιδιωτικοποιηθούν άμεσα !


Είναι τόσο αδίστακτοι που ο νόμος Πλεύρη για τις διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών αναφέρει ότι μπορεί να γίνονται και από γιατρούς κάθε ειδικότητας ακόμα και από ειδικευόμενους με έξι μήνες ειδικότητας !


Είναι τόσο αδίστακτοι που με μια απαράδεκτη και επικίνδυνη υπουργική εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Γκάγκα στις 23/2/23 μεταφέρουν την ευθύνη για τους διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλινικές λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής, που όμως δεν είναι εξειδικευμένοι. Κυνική ομολογία ότι οι κλίνες ΜΕΘ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και δεν πρόκειται να στελεχωθούν όσες παραμένουν κλειστές στα νοσοκομεία όπως και στο δικό μας !


Είναι τόσο αδίστακτοι, που αντί να ανοίξουν τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία προτίμησαν να δώσουν 60 εκατ. ευρώ στους ιδιώτες κλινικάρχες για να νοσηλεύουν στη διάρκεια της πανδημίας περιστατικά non covid αποζημιώνοντας τους με διπλά νοσήλια μάλιστα σε σχέση με το δημόσιο !


Είναι τόσο αδίστακτοι που έχουν αφήσει το νοσοκομείο με δύο χειρούργους από το Σεπτέμβρη του 2022 και υπάρχουν μέρες που δεν εφημερεύει γενικός χειρουργός στην περιοχή Λευκάδας και Ακαρνανίας με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό !


Είναι τόσο αδίστακτοι που κρατούν σε ομηρία 154 εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης προκειμένου να είναι λιγότερο το κόστος, με τους 22 από αυτούς που εργάζονται στην καθαριότητα - φύλαξη και εστίαση να κινδυνεύουν με απόλυση στις 31/6 όταν το νοσοκομείο στενάζει από κραυγαλέες ελλείψεις.


Είναι τόσο αδίστακτοι που αντί να στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία με όλο το αναγκαίο προσωπικό προτίμησαν τη ΣΔΙΤ και την είσοδο εργολάβου στο νοσοκομείο με πάνω από 200.000 ευρώ. Και επειδή τα «λεφτά είναι πολλά» οι εργολάβοι κατέφυγαν στα δικαστήρια εκατέρωθεν με αποτέλεσμα το νοσοκομείο εδώ και δύο χρόνια να λειτουργεί ουσιαστικά στον «αυτόματο» και να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν ούτε στοιχειώδεις επισκευές.


Είναι τόσο αδίστακτοι που έχουν εξουθενώσει τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους από την υπερεργασία, από τις πολλές εφημερίες και βάρδιες, από τη μη δυνατότητα ξεκούρασης τους αφού τους οφείλουν εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό.

Είναι τόσο αδίστακτοι που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης των υγειονομικών στα 67 με εξοντωτικό κυκλικό ωράριο εργασίας και χωρίς την ένταξη τους στα ΒΑΕ.


Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ανάγκες των εργαζομένων, των ασθενών και του λαού αντιμετωπίζονται ως κόστος από το κράτος έτσι ώστε να περισσεύουν επιπλέον χρήματα για ΣΔΙΤ και ιδιώτες !


Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης του λαού, η εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης των νοσοκομείων και οι συνέπειές της σε ασθενείς και υγειονομικούς προετοιμάζουν και προδιαγράφουν τα μελλοντικά εγκλήματα !!!


Το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις που το διαχειρίζονται ΔΕΝ είναι εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος! Ποτέ δεν ήταν! ΕΙΝΑΙ εγγυητής των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου!


Γι’ αυτό και το αστικό κράτος με κάθε κυβέρνηση στο τιμόνι του λειτουργεί με τη λογική των επιχειρηματικών ομίλων και επιβάλλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας στα δημόσια νοσοκομεία.


Τρανή απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί το παράδειγμα της Ιταλικής εταιρείας που εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι μια ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που λειτουργεί όπως οι μεγάλοι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι με σκοπό το κέρδος !


ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ λοιπόν ΓΙΑ :

  • ΝΑ αποδοθούν οι ευθύνες και να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι !

  • ΝΑ μην γίνουμε εξιλαστήρια θύματα προδιαγεγραμμένων εγκλημάτων !

  • ΤΟ δικαίωμά μας στη δουλειά και στη ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς το άγχος της καθημερινής επιβίωσης !

  • ΜΕΤΡΑ προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • ΝΑ ανοίξει εν τέλει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ώστε οι εργαζόμενοι που παράγουν τον αμύθητο πλούτο με τη συλλογική δουλειά τους, να τον καρπώνονται οι ίδιοι κι όχι μία χούφτα παράσιτα - μέτοχοι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Kommentare


bottom of page