top of page

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΘ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16/3

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622


Αρ. Πρωτ. 187

Θεσσαλονίκη 13/3/23


Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συλλαλητήρια στις 12/3 σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για μέτρα ασφαλείας εδώ και τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3 και συγκέντρωση στις 11:00 στο Αγ. Βενιζέλου.


Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος, που είναι «επιτελικό» για την προστασία των κερδών των λίγων, αλλά επιλεκτικά «ανίκανο» για την προστασία της ζωής των πολλών. Την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη.


Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Αυτοί ευθύνονται για το διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ που ζούμε καθημερινά μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας.


Για πολλοστή φορά οι υγειονομικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου! Η εντατικοποιημένη εργασία των αναισθησιολόγων του Παπανικολάου, που καλούνται να εργάζονται μέχρι και σε 20ήμερη(!) συνεχή εφημέρευση λόγω της τραγικής υποστελέχωσης και το λουκέτο του αξονικού στεφανιογράφου στο ίδιο νοσοκομείο λόγω έλλειψης τεχνολόγων, είναι τα τελευταία παραδείγματα που προστίθενται στο συνεχιζόμενο έγκλημα που συντελείται στις δημόσιες μονάδες υγείας τα τελευταία χρόνια. Με τις παρεμβάσεις των σωματείων των υγειονομικών, αναδεικνύεται συνεχώς η κατάσταση καθώς και η λύση, μέσα από τα αιτήματα, στα οποία κωφεύουν οι ιθύνοντες. Δεν δικαιούται κανείς να λέει πως δεν ήξερε!


Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά. «Σταθμάρχες» της υγείας δεν θα γίνουμε! Απαιτούμε:

  • Να διαλευκανθεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Κλιμακώνουμε τον αγώνα για ασφαλείς, δημόσιες, φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών, με θέσεις μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η τελευταία προκήρυξη για περίπου 120 γιατρούς στα νοσοκομεία της πόλης, είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων, και μετά βίας φτάνουν να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις και τις αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος. Άμεση πρόσληψη ΟΛΩΝ των συναδέλφων που θα διεκδικήσουν τις θέσεις.

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία, για να μπορούν να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί. Ακόμα πιο αποφασισμένοι.


ΟΛΟΙ στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3 και συγκέντρωση στις 11:00 στο Αγ. Βενιζέλου.Comments


bottom of page