top of page

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ Ά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΠΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ


Αθήνα, 25/10/2023


Εκφράζουμε την σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. ΓΙΑΤΙ:

  • Οι πολεμικές συγκρούσεις δεν ξεκίνησαν στις 7/10. Εδώ και 75 χρόνια - από το 1948, που δημιουργήθηκε και το κράτος του Ισραήλ - υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και αυτή δεν εφαρμόζεται. Τότε, από την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως "Ιστορική Παλαιστίνη” το Ισραήλ πήρε το 52% και στο υπόλοιπο 48% καθορίστηκαν τα σύνορα για το Παλαιστινιακό κράτος που έπρεπε να ιδρυθεί. Αυτό, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά το Ισραήλ κυριολεκτικά εδώ και δεκαετίες εξολοθρεύει τον Παλαιστινιακό λαό.

  • Η Γάζα, εδώ και 16 χρόνια, είναι η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου. Στα 375 τετραγωνικά χιλιόμετρα επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι απολύτως αποκλεισμένοι. Αν θα φάνε, πόσες ώρες θα έχουν νερό να πιούν, αν θα έχουν σπίτι, καθορίζεται από το Ισραήλ.

  • Η δολοφονική μηχανή του Ισραήλ καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά, οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές. Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.

  • Εν έτει 2023 μιλάμε για ισραηλινούς εποίκους. Τί σημαίνει πρακτικά αυτό; Τηρώντας τις ιστορικές αναλογίες, η συγκεκριμένη πολιτική του Ισραήλ προσιδιάζει στην εποχή που Βρετανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Ισπανοί και διάφοροι άλλοι πήγαιναν σε χώρες της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής για να ληστεύουν ανθρώπους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των περιοχών οδηγώντας με βάρβαρο τρόπο στον αφανισμό των γηγενών πληθυσμών. Αυτό κάνει τον 210 αιώνα το Ισραήλ. Γιατί το κάνει αυτό; Για να αλλοιώσει τη σύνθεση του πληθυσμού στη Δυτική όχθη και παλιότερα στη λωρίδα της Γάζας επιβάλλοντας εκ των πραγμάτων το μεγάλωμα των "συνόρων" του. Περίπου το 40% της Δυτικής Όχθης βρίσκεται στα χέρια των εποίκων που έχουν πολλαπλασιαστεί επτά φορές από το 1993 μέχρι σήμερα και από 115.000 έφτασαν τις 750.000.

  • Το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ και όχι ο λαός του, αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους με τη γραμμή της «συλλογικής εξόντωσης», σαν κατώτερους ανθρώπους. Για του λόγου το αληθές είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου και άλλων ισραηλινών αξιωματούχων που περιγραφικά είπαν: «θα σφάξουμε όλα τα κτήνη»...

Το λέμε καθαρά: Αυτή τη στιγμή ο παλαιστινιακός λαός αλλά και ο λαός του Ισραήλ πληρώνουν το αιμάτινο τίμημα της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ.


Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους - για χρόνια - Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος... που αναγνωρίζουν στο Ισραήλ το δικαίωμα να «αμύνεται», ασκώντας ακόμη και πράξεις βίας, αλλά στους παλαιστίνιους, μόνο το «δικαίωμα» να διεκδικούν το δίκιο τους με ειρηνικά μέσα... Γιατί δεν έχει δικαίωμα ο παλαιστινιακός λαός να παλεύει για να ζήσει στη δική του ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα? Ακόμη και σε δημοσκόπηση που έγινε στο ίδιο το Ισραήλ, καταγράφεται ότι πάνω από το 50% του ισραηλίτικου λαού, πιστεύει ότι για ότι συμβαίνει σήμερα, έχει ευθύνη η κυβέρνηση του Νετανιάχου!


Δεν μας εκπλήσσει η στάση των ΜΜΕ, τα αναρίθμητα fakenews, στην υπηρεσία των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., των κομμάτων του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έχουν "κορώνα” τους τη συμφωνία. στρατηγικής σχέσης που έχει υπογράψει η Ελλάδα με το Ισραήλ, και έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Επιχειρούν να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος - δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης! Για αυτό και η ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης μένει στα συρτάρια.

Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας! Είμαστε με τον λαό της Παλαιστίνης! Γιατί είναι ένα λαός που ματώνει και παλεύει για την Πατρίδα του και την Ελευθερία του!


Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αδελφοσύνη των λαών, με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.


Καμία συμμετοχή - Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομικήπολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η Κυβέρνηση να προχωρήσει ΤΩΡΑ στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015, για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

  • Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Προς απάντηση, παραθέτουμε μικρό απόσπασμα από συνέντευξη για τις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα και το Ισραήλ πριν δύο χρόνια του Γκαμπόρ Ματέ, Ουγγροκαναδού εβραϊκής καταγωγής, γιατρού ΚΟΙ συγγραφέα: «...Δεν χρειάζεται να υποστηρίξετε τις πολιτικές της Χαμάς για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα... μια υποκρισία. Σας καλώ να σκεφθείτε ό,τι χειρότερο θα μπορούσατε να πείτε για τη Χαμάς. Πολλαπλασιάστε το επί χίλιες φορές, και πάλι δεν θα πλησιάζει στο ελάχιστο την ισραηλινή κατοχή, τον αφανισμό και τον ξεριζωμό των Παλαιστινίων...»

Συμμετέχουμε σήμερα 25/10/23 στη μεγάλη συγκέντρωση στην Ελευσίνα για να μην γίνει ορμητήριο πολέμου

Comments


bottom of page