top of page

Η ΕΙΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

(Ε.Ι.Ν.Η.)


Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ :26510 40756 email:einh@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΗ

Ιωάννινα 07-09-2023


ΑΡΙΘΜ ΠΡΩΤ.:


1. Η ΕΙΝΗ καταδικάζει τη δήλωση του Χ. Παπαναστάση, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένου με την παράταξη της ΔΑΚΕ, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβου- λίου στις 29-08-23, που αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά της Δαδιάς είπε «ας μη βρίσκονταν εκεί». Τη ρατσιστική αυτή αθλιότητα βρήκε να ξε- στομίσει προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυ βέρνησης της ΝΔ στις πρόσφατες πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το «επιτε- λικό κράτος» και τις ...επιτυχίες στο μέτωπο των πυρκαγιών, επανέλαβε τη γνωστή καρα- μέλα ότι η κυβέρνηση έδωσε ...προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή! Και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, που του θύμισαν τους 19 αδικοχαμένους μετανάστες που απανθρακώθηκαν στον Έβρο, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, που προέρχεται και από τον χώρο της Υγείας, επέλεξε να απαντήσει με όλη αυτήν τη μισανθρωπιά την οποία αποπνέει το βάρβαρο σύστημα που υπερασπίζεται με το κόμμα και την κυβέρνησή του.


Θεωρούμε ότι στα εργατικά σωματεία και ειδικά στα συνδικαλιστικά όργανα των εργα- ζόμενων στην υγεία δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή και χώρος στις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που εκτρέφουν το «αυγό του φιδιού»


Σαν υγειονομικοί έχουμε την υποχρέωση του σεβασμού και της προστασίας της ανθρώ- πινης ζωής ανεξάρτητα από χρώματα φυλές, εθνότητες και χώρες καταγωγής.


Ζητάμε από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ να καταδι- κάσουν τις ρατσιστικές του απόψεις, προχωρώντας στην καθαίρεση του από την θέση του γραμματέα και την αντικατάστασή του από άλλο μέλος των οργάνων της ΠΟΕΔΗΝ


2 Η κυβέρνηση μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα τη δουλειά μέχρι τα 74, διά στόματος του υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι θα φέρει νομο- σχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ενωσης δηλαδή των μονοπωλίων που θα ενσωματωθεί στο ελληνικό εργατικό "δίκαιο". Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν νύχτα με νύχτα για όσο τους βαστάν τα πόδια τους! Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορ φώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την "ελευθερία" της επιλο γής από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται».


«Ο υπουργός και η κυβέρνηση έρχονται να νομιμοποιήσουν την υποδηλωμένη και αδή- λωτη εργασία, κατ' απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονταν παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες. Το νέο αυτό μέτρο που έρχεται να προστε θεί σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα».


Η ΕΙΝΗ καταδικάζει τη λογική και το πνεύμα όσων επιχειρούν τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις «Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους». Θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια ποινι- κοποίησης των απεργιακών περιφρουρήσεων των εργαζομένων αποτελεί καταστρατήγηση των


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

(E.I.N.H.)


Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ :26510 40756 email:einh@otenet.gr εργασιακών δικαιωμάτων, ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και θα μας βρει απέναντι


Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος αντί- στασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να απαιτήσουν, με βάση τις δικές τους ανάγκες, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.


Comments


bottom of page