top of page

Η ΕΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΓΝΙ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 13-5-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τον αποκλεισμό ειδικευόμενων και επικουρικών ιατρών από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΓΝΙ


Η ΕΙΝΗ καταγγέλλει τον αυθαίρετο και απαράδεκτο αποκλεισμό των ειδικευόμενων και επικουρικών ιατρών από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων ΠΓΝΙ. ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ σε αγαστή συνεργασία απέρριψαν το αίτημα της ΕΙΝΗ για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και μάλιστα 3 φορές. Φαίνεται ότι λειτούργησαν για να επιβεβαιώσουν τη ρήση …πριν ο αλέκτωρ λαλήσει …τρις αρνείσαι το δίκαιο, δημοκρατικό και τίμιο αίτημα της ισοτιμίας όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα

  1. Το αρνήθηκαν στο ΔΣ του συλλόγου πριν την εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 3/5/22

  2. Το αρνήθηκαν στη ΓΣ

  3. Το αρνήθηκαν στην Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών, όταν ο πρόεδρός της έδωσε το λόγο στις παρατάξεις για συμφωνία επί του αιτήματος, ωθώντας μάλιστα στη μη παραλαβή δεκάδων αιτήσεων εγγραφής συναδέλφων που κατατέθηκαν από 3 παρόντα μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΗ.

Τη στιγμή που ο σύλλογος κάνει το βήμα να γράψει μέλη του με πλήρη δικαιώματα όλο το μη ιατρικό προσωπικό που δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας ( επικουρικούς, ΣΟΧ, ειδικευόμενους νοσηλευτές κλπ), ο αποκλεισμός μέρους των ιατρών από το σύλλογο είναι μια αυθαίρετη απόφαση από τις δυο παρατάξεις.


Σε εκατοντάδες συλλόγους εργαζομένων νοσοκομείων πανελλαδικά οι ιατροί (μόνιμοι, ειδικευόμενοι, επικουρικοί) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος όντας εκλεγμένοι στα ΔΣ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ειδικευόμενοι και επικουρικοί είναι στη θέση του προέδρου.


Στο ΠΓΝΙ οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί ιατροί – περίπου 200 εργαζόμενοι- παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη λειτουργία του νοσοκομείου και είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων που δίνουμε για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, ενάντια στο νέο ΕΣΥ που σχεδιάζει η κυβέρνηση.


Αυτή τη δυναμική των αγώνων φοβούνται μόνο εκείνοι που υποστηρίζουν κάθε αντιδραστική μεταρρύθμιση για την υγεία που τσακίζει το ΕΣΥ και φέρνει κέρδη στους ιδιωτές-εργολάβους, εκείνοι που μέσα στην πανδημία λειτουργούν σαν το κυβερνητικό φερέφωνο μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου.


Η απόφαση που πήραν ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ οι μη μόνιμοι ιατροί να μην είναι μέλη του συλλόγου είναι πραξικοπηματική, καθώς δεν υπάρχει κανένα βάσιμο επιχείρημα για αυτήν. Την ώρα που στα νοσοκομεία επικρατεί οργή για τις επιλογές της κυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ φιμώνουν με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο τους ιατρούς που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους κράτησαν τα νοσοκομεία όρθια μέσα στην πανδημία.


Με αυτή την κίνηση φέρνουν τη διάσπαση μεταξύ των εργαζόμενων, μεταξύ μόνιμων και ορισμένου χρόνου, μεταξύ ιατρικού και μη ιατρικού προσωπικού, για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Κατά συνέπεια η συμμετοχή όποιων συναδέλφων στα 2 ψηφοδέλτια σημαίνει ότι αποδέχονται τη λογική της διαίρεσης στα σωματεία, αποκλείοντας μάλιστα επιλεκτικά κάποια από τα ενεργότερα και αναντικατάστατα μέλη της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, όπως οι ειδικευόμενοι και οι επικουρικοί γιατροί.


Η διάσπαση δε θα περάσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μαζικές, μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας, για να ανατρέψουμε αυτή την εγκληματική πολιτική.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΙΝΗ


Comments


bottom of page