top of page

Η ΕΙΝΑΠ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Αθήνα, 27/09/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει απερίφραστα την αστυνομική βία και καταστολή που ασκούνται συχνότατα το τελευταίο διάστημα σε φοιτητές που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.


Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει όλες τις σχετικές με την πανεπιστημιακή αστυνομία αποφάσεις.


Καταδικάζουμε και τα σημερινά γεγονότα αστυνομικής βίας απέναντι σε φοιτητές από ενόπλους αστυνομικούς, καθώς και τις φθορές που δημιουργήθηκαν στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης. Είναι απαράδεκτο να πέφτουν ακόμα και πυροβολισμοί δίπλα σε αμφιθέατρα που διεξάγονται εξετάσεις φοιτητών. Η δράση διαφόρων υπόπτων κυκλωμάτων μέσα στα πανεπιστήμια, ακόμα και ποινικών έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από το φοιτητικό κίνημα. Αντί η αστυνομία να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και το ναρκεμπόριο, εξακολουθεί να βλέπει ως εχθρό τους φοιτητές και το τους συλλόγους τους που αγωνίζονται για ένα πραγματικό δωρεάν και υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιο.


Συμμετέχουμε στο σημερινό (27/09/2022) πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Διεκδικούμε να μην ποινικοποιείται το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Να σταματήσει η αστυνομική καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων! Είμαστε δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των ελληνικών πανεπιστημίων και είμαστε υπερήφανοι/ες για αυτούς/ές!


Comments


bottom of page