top of page

Η ΕΓΕΣΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Η ΕΓΕΣΥΝΗ συμμετέχει στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ για τις 23 Φεβρουαρίου και στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων στο χώρο της υγείας του νομού Ηρακλείου.


H απεργία αυτή αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στον αγώνα που δίνουμε οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας εδώ και χρόνια στο πλευρό των ασθενών μας για την προστασία της υγείας. Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια, με απανωτές εφημερίες, με πετσοκομμένα ρεπό και χρωστούμενες άδειες.


Αγανακτούμε:

Για τις συνεχιζόμενες τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Γιατί, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν, η κυβέρνηση αφήνει το 95% των 15.000 κλινών του ιδιωτικού τομέα covid-free.

Γιατί η κυβέρνηση δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας εξακολουθεί να επικαλείται «την έκτακτη συνθήκη» για να μας υποχρεώνει σε συνεχείς μετακινήσεις και υπερεφημέρευση, εξωθώντας πολλούς συναδέλφους σε παραίτηση.

Γιατί οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2012 και «η αποζημίωση» για τις πρόσθετες εφημερίες δίνεται καθυστερημένα και εξανεμίζεται από τη φορολογία.

Γιατί υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των ειδικευόμενων και μπαίνουν φραγμοί στην έναρξη της ειδικότητας για τους πτυχιούχους

Γιατί αξιοποίησαν την πανδημία σαν ευκαιρία για να περιορίσουν στο ελάχιστο τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας, επιταχύνοντας τα σχέδιά τους για το «νέο ΕΣΥ».

Το «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων τμημάτων - νοσοκομείων, του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση με τη μορφή ΝΠΙΔ, των ΣΔΙΤ, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών, της γιγάντωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.


Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε!


Διεκδικούμε και να απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αλλαγή οργανισμών δημόσιων νοσοκομείων με αύξηση οργανικών θέσεων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου -14ουμισθού.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών, που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμό για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Όλοι/όλες στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.

Συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 10 π.μ.


コメント


bottom of page