top of page

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: Να μην μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο η Διευθύντρια νεφρολόγος

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)


Να μην μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο η Διευθύντρια νεφρολόγος,

επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η 5η ΥΠΕ σχεδιάζει τη μετακίνηση της νεφρολόγου του Νοσοκομείου Καρδίτσας στην Άμφισσα για 15 ημέρες τον υπόλοιπο Δεκέμβριο. Παρά τις προσπάθειες μέχρι σήμερα από όλες τις πλευρές για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εμφανίζεται ανένδοτη να υλοποιήσει αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Είναι απαράδεκτο, για ακόμα μία φορά μετά τις αναστολές εργασίας, να διακυβεύεται η πλήρης και συνεχής ιατρική κάλυψη των νεφροπαθών του νομού μας. Η μετακίνηση της θεράπουσας ιατρού και επιστημονικά υπεύθυνης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δεν μπορεί να γίνει επιπόλαια με μόνο γνώμονα την κάλυψη μιας κενής θέσης, η οποία επίσης θα πρέπει να καλυφθεί με μόνιμη λύση και προσλήψεις.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι από τα τμήματα του νοσοκομείου που υποστηρίζει μόνιμα πάσχοντες ασθενείς. Για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας η εξοικείωση του θεράποντος ιατρού με την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή. Στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων συχνά παίζει σημαντικό ρόλο εκτός από την παρούσα κατάσταση και το ιστορικό του ασθενούς, η εκάστοτε ψυχολογική οικογενειακή και κοινωνική ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή, δεδομένα τα οποία ο εκάστοτε θεράπων ιατρός γνωρίζει λόγω της μακροχρόνιας επαφής με τον ασθενή.

Το νοσοκομείο Καρδίτσας ήδη υποβαθμίζεται συνεχώς με τις ελλείψεις γιατρών, τη μετατροπή του σε μίας νόσου μέσα στην πανδημία, την εξαναγκαστική συνταξιοδότηση του μοναδικού πνευμονολόγου που παρακολουθούσε σε τακτική βάση χρονίως πάσχοντες πνευμονοπαθείς, την οριακή και έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό βασικές υποδομές και λειτουργίες του.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτη τη μετακίνηση και αντικατάσταση της νεφρολόγου του νοσοκομείου μας και απαιτούμε από την ΥΠΕ να μην προχωρήσει στη μετακίνηση της συναδέλφου.

Comments


bottom of page