top of page

Ετοιμάζονται για μαζική υποδοχή στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, που βιώνει τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς».

Τα παραπάνω τονίζουν μεταξύ άλλων συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ψήφισμα στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και της αυριανής κινητοποίησης.


Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι Ομοσπονδίες Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.


Αγώνας που χρειάζεται να ποτιστεί με την αλληλεγγύη των συνδικάτων


«Η πολιτική που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και στέλνει χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία είναι η ίδια που έβαλε λουκέτο στις χαλυβουργίες, που συρρικνώνει τα ναυπηγεία, που απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στις τράπεζες, που επέβαλε πολύ χαμηλούς μισθούς και συνθήκες δουλειάς εξάντλησης στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, που επέβαλε μισθούς πείνας, ωράρια - λάστιχο και τεράστια ανασφάλεια στο Εμπόριο και στον Επισιτισμό. Είναι αυτή η πολιτική που καταργεί τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση», σημειώνουν μεταξύ άλλων.


«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας που χρειάζεται να ποτιστεί με την αλληλεγγύη των συνδικάτων. Να δώσει παραπάνω ώθηση σε μια μάχη απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, που επιδιώκουν να βάλουν λουκέτο σε άλλη μια επιχείρηση με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν σήμερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που οι εργάτες θρηνούν δεκάδες νεκρούς στο βωμό της εκμετάλλευσης, με ανύπαρκτα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στο χώρο δουλειάς», τονίζουν και καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο.

Τη στήριξή τους στην κινητοποίηση εκφράζουν με ανακοινώσεις - καλέσματα επίσης η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).


Οι προσυγκεντρώσεις στην Αττική


Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής προετοιμάζονται να δώσουν μαζικό «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο.


Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες και πολλά σωματεία από όλους τους κλάδους.


Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί για τις 10.30 π.μ. προσυγκεντρώσεις υποδοχής, τόσο στην Ομόνοια, από όπου στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η πορεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όσο και σε όλη τη διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα, από όπου θα περάσει η πορεία.


Συγκεκριμένα, προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στα εξής σημεία:


Ομόνοια: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Ομοσπονδίες, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του Φαρμάκου, των Τροφίμων - Ποτών, του Τύπου - Χάρτου, του Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, μαζικοί φορείς από την Α' Αθήνας και το Γαλάτσι, Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, Σωματεία Συνταξιούχων, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Πλατεία Κλαυθμώνος: Κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία στον Τουρισμό - Επισιτισμό, Ομοσπονδία και Ενωση Λογιστών Αττικής, κλαδικό και επιχειρησιακά σωματεία στο Χρηματοπιστωτικό, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Αθήνας και Πειραιά, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Σωματεία Καθαριστριών Αθήνας και Πειραιά, σωματεία από το χώρο του Θεάματος - Ακροάματος, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, μαζικοί φορείς του Νότιου και του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Παλιά Βουλή: Σωματεία των ΟΤΑ, της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, η ΟΕΝΓΕ, σωματεία εργαζομένων σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία, σε δημόσια και ιδιωτική Εκπαίδευση, η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, μαζικοί φορείς του Ανατολικού τομέα της Αττικής και της περιοχής των Μεσογείων.

Σύνταγμα: Ομοσπονδία Οικοδόμων και συνδικάτα των Κατασκευών, ΣΕΤΗΠ και επιχειρησιακά σωματεία των Τηλεπικοινωνιών, Σωματείο Ταχυμεταφορών, ναυτεργατικά σωματεία και εργαζόμενοι από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, μαζικοί φορείς του Πειραιά, της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.


Λεωφορεία για το συλλαλητήριο


Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου από τη Λαμία (7 π.μ., μπροστά από τον «Κωτσόβολο») και τη Χαλκίδα (8 π.μ., από τον Βούρκο).

Πούλμαν για συγκέντρωση θα αναχωρήσουν επίσης από τα Ανω Λιόσια (9.15 π.μ., τριγωνική πλατεία, πίσω από το δημαρχείο), το Μενίδι (9.20 π.μ., πλατεία Καράβου) και τον Κόκκινο Μύλο (9.30 π.μ., τριγωνική πλατεία).
Comments


bottom of page