top of page

Εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό: Τετάρτη 7 Απρίλη συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 8πμ στα ΤΕΠ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Απρίλη Παγκόσμια Μέρα Υγείας ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 8πμ στα ΤΕΠ

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες.


Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς!

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ αταλάντευτα τον διπλό αγώνα

με τις νόσους και για τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών


Το Σωματείο μας πραγματοποίησε την Τετάρτη μαζική κινητοποίηση, καταγγέλλοντας τις συνεχιζόμενες μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και τον αυταρχισμό κατά των μαχόμενων υγειονομικών και όχι μόνο. Η κινητοποίηση αυτή ήταν συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων, όπως αυτή της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία νοσοκομείων, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ και την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την προσπάθεια απόλυσης του προέδρου του σωματείου του Άγ. Σάββα. Στην κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό, εκατοντάδες συνάδελφοι συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του νοσοκομείου κι ακολούθησε δυναμική συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης που … φρόντισε επιμελώς να απουσιάζει.


Και ενώ θα σκεφτόταν κάποιος ότι μετά από τις κινητοποιήσεις και την γενικευμένη αγανάκτηση των μαχόμενων υγειονομικών που έχουμε υπερβάλει εαυτούς στη μάχη κατά της πανδημίας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα νουθετούσε τις Διοικήσεις των νοσοκομείων που μας «ανταμείβουν» με αυταρχισμό και μέτρα εκφοβισμού, μαθαίνουμε ότι συνειδητά επιλέγουν να «ρίξουν λάδι στη φωτιά». Στη Βουλή σε ερώτηση αν θα ανακαλέσουν την απόλυση του προέδρου του σωματείου του Αγίου Σάββα ο μεν αναπλ. υπουργός Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «όποιος νομίζει ότι θίγεται μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη», ο δε βουλευτής της ΝΔ Μαραβέγιας ξεστόμισε την αθλιότητα ότι ο απολυόμενος τον προπηλάκισε και πως «υπάρχουν υπόνοιες ότι ο διέσπειρε εσκεμμένα τον κορονοϊό στο νοσοκομείο»!!


Προσπαθώντας να αποποιηθεί των ευθυνών της και να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας για την εγκληματική πολιτική της η κυβέρνηση, εντείνει μέτρα αυταρχισμού και εκφοβισμού κατά των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων!!! Η κινητοποίηση που έγινε στο νοσοκομείο μας στις 31/3 απέναντι στον αυταρχισμό της διοίκησης και τις ποινές κατά των συναδέλφων, αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε συλλογικά με την ενότητα, τη συσπείρωσή και την επιμονή μας να βάλουμε φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς.


Η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη απέναντι στο λαό και τους υγειονομικούς γιατί άφησε αποδυναμωμένα τα νοσοκομεία σε ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε ΜΕΘ και άλλες κλίνες και εξοπλισμό. Ακόμη και τώρα αρνείται να επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας και τον στηρίζει ώστε να κερδοσκοπεί ασύστολα εκμεταλλευόμενος και την πανδημία.


Οι μαχόμενοι υγειονομικοί που με αυτοθυσία «κρατάμε στις πλάτες μας όρθια» τα νοσοκομεία και εν μέσω πανδημίας, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά και τη σημαία των αγώνων κόντρα σε κάθε επιχείρηση αυταρχισμού κι εκφοβισμού μας, με στόχο να «σιωπήσουμε» και να «συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις».


Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε την κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων ότι «όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες».


1 Απρίλη 2021

Comments


bottom of page