top of page

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ: ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΠΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ για ανάκληση της απόλυσης ειδικευόμενου γιατρού και της συνδικαλιστικής δίωξης της αναπλ. γραμματέα του Σωματείου.


Καταγγέλλουμε την απόλυση του ειδικευόμενου ορθοπαιδικού Ν.Σκούφογλου από την διοίκηση του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Ο συνάδελφος είναι ο μοναδικός ειδικευόμενος, στον οποίο αρνήθηκαν την παράταση, παρά τη σχετική εισήγηση υπέρ της παράτασης από τον επιστημονικά υπεύθυνο Συντονιστή Διευθυντή του Ορθοπαιδικού Τμήματος και τον Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα αλλά και το γεγονός ότι δίνονται νομοθετημένα κίνητρα σε παρατασιακούς ιατρούς για να παραμείνουν και οι σχετικές αιτήσεις ανανεώνονται με μια τυπική διαδικασία.


Πρόκειται για εκδικητική απόλυση του συναδέλφου. Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι ότι ο διοικητής εκδικείται τον συνάδεφλο για τις κινητοποιήσεις. στις οποίες είχε προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, το 2021, ενάντια στην περικοπή μισθού του ίδιου και δεύτερου συναδέλφου (με την κατηγορία για δήθεν “απρεπή και επιθετική συμπεριφορά” προς το πρόσωπο του τότε Αναπληρωτή Διοικητή).


Πρόκειται για απαράδεκτη πρόκληση να απολύονται εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε δικαιολογία, την ίδια περίοδο που οι ελλείψεις αυξάνονται διαρκώς και συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία, ακόμη και την περίοδο της επιδημίας (από 77532 τον Μάρτιο 2020 σε 74196 τον Απρίλιο 2022).


Στις συνεχιζόμενες απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – που παραβιάζουν διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας – περιλαμβάνονται και οι αναιτιολόγητες αντικαταστάσεις διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων και οι συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφων, που δημιουργούν πρόσθετα σοβαρά προβλήματα στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου.


Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, η διοίκηση του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, με τη στήριξη της κυβέρνησης και της διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή, στοχοποιεί εκλεγμένους συναδέλφους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και αναπλ. Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Τ. Ευαγγελοπούλου.


Για να βάλει εμπόδια στη δράση της συναδέλφισσας, επιχειρεί να την μετακινήσει, με «ανάθεση άσκησης καθηκόντων Προϊσταμένης» στο Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Ερευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης», που αποτελεί κρίσιμο .τμήμα για την υλοποίηση της «αξιολόγησης δομών και προσωπικού» στην κατεύθυνση λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Αν και η συναδέλφισσα, έχει ήδη δύο φορές, εγγράφως και αιτιολογημένα, αποποιηθεί την ανάθεση καθηκόντων Προϊσταμένης, όπως έχει δικαίωμα, ο διοικητής του νοσοκομείου επέλεξε να απαντήσει προκλητικά, με «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» δηλαδή «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΜΕ».


Ο αυταρχισμός της διοίκησης του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δεν είναι μεμονωμένο παράδειγμα. Πληθαίνουν πανελλαδικά παρόμοια περιστατικά αυταρχισμού, απολύσεων συμβασιούχων συναδέλφων, αναίτιων καθαιρέσεων από θέσεις ευθύνης, αδικαιολόγητων μετακινήσεων συναδέλφων, απειλών σε βάρος εκλεγμένων συνδικαλιστών.


Εντάσσονται στην προσπάθεια κυβέρνησης και διοικήσεων να μας φοβίσουν, για να περάσουν, με τις λιγότερο δυνατό αντιδράσεις, οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων - καταργήσεων μονάδων υγείας, των αναστολών εργασίας και των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων.


Μάταια όμως ελπίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν. με τέτοιες ενέργειες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνει η αγανάκτηση όλων των υγειονομικών και να αυξάνονται όσοι συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα.Comments


bottom of page