top of page

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ_

Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2023

Α.Π:13506


Φαίνεται πως παρά την ως τώρα άρνησή της, η κυβέρνηση τελικά υποχωρεί στο αίτημά μας για τους παρατασιακούς ειδικευόμενους. Με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή, δίνεται παράταση ως 1/1/2025 στην αναστολή εφαρμογής της διάταξης Γκάγκα (Μαρτίου 2023).


Άρα, τουλάχιστον ως 1/1/2025 παραμένει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο:


1. Παρατασιακοί ειδικευόμενοι που αποκτούν τίτλο ειδικότητας μπορούν να παραμένουν για 2 έτη, εφ' όσον ο διοικητής του νοσοκομείου ανά εξάμηνο εγκρίνει την παραμονή τους λόγω αναγκών.


2. Παρατασιακοί ειδικευόμενοι χωρίς τίτλο ειδικότητας μπορούν να παραμένουν επ' αόριστον, εφ' όσον ο διοικητής του νοσοκομείου ανά εξάμηνο εγκρίνει την παραμονή τους λόγω αναγκών.


3. Το 1 και το 2 υπό την αίρεση να μην έχουν συμπληρωθεί από νέους ειδικευόμενους όλες οι οργανικές θέσεις ειδικευόμενων στο νοσοκομείο. Αν με εισροή νέων ειδικευόμενων συμπληρώνονται όλες οι οργανικές θέσεις ειδικευόμενων, τότε οι υπεράριθμοι παρατασιακοί φεύγουν. Με ρύθμιση που είχαμε πετύχει τον Μάιο 2023 μπορούν να συνεχίζουν αν το επιθυμούν σε άλλο νοσοκομείο της ίδιας ΥΠΕ που έχει κενές οργανικές θέσεις ειδικευομένων και ανάγκες. Το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου τους έχει την υποχρέωση να τους ειδοποιεί έγκαιρα, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ.



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page