top of page

Επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων ζητά η ΕΙΝΑΠ από το υπουργείο Υγείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), μεταξύ άλλων, ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επανέναρξη των χειρουργείων, τη λειτουργία των τακτικών ιατρείων και την περεταίρω στελέχωση των Κέντρων Υγείας.


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ και καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, εξήγησε τα αιτήματα της ιατρικής ένωσης.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρονίως πάσχοντες. Μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, οι ασθενείς στη χώρα μας χωρίστηκαν σε ασθενείς Covid-19 και σε μη Covid-19. Και αυτό δεν είναι σωστό» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι παθήσεις που θέλουν παρακολούθηση είναι χιλιάδες.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σιώρας ζητά την επανεκκίνηση των χειρουργείων, ενώ τονίζει την ανάγκη όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να επισκέπτονται τα  νοσοκομεία.

«Όποιος έχει πρόβλημα, πρέπει να έρχεται οπωσδήποτε στο νοσοκομείο. Όσοι καθυστερούν διακινδυνεύουν την υγείας τους» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνεται διαγνωστικό τεστ κορωνοϊόυ σε όσους εισάγονται στα νοσοκομεία για νοσηλεία αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό.  «Όχι σε όσους έρχονται απλώς για εξετάσεις» διευκρίνισε.

Τέλος, ο κ. Σιώρας ανέφερε ότι τα μικτά νοσοκομεία, δηλαδή τα γενικά που εμπεριέχουν και τμήμα για νοσούντες με κορωνοϊό, απωθούν τον κόσμο να τα επισκεφτεί.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page