top of page

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

27-1-24


Ο αγώνα των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!


Οι γιατροί του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Καρδίτσας στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των γεωργοκτηνοτρόφων του νομού και όλης της Ελλάδας. 


Καταδικάζουμε τη μεθοδευμένη καταστολή από την πλευρά της κυβέρνησης που με χημικά, κροτίδες και πάνοπλα σώματα καταστολής εμποδίζει τους αγρότες να υλοποιήσουν τις συλλογικές τους αποφάσεις και να στήσουν το μπλόκο τους στην Ε65. Η κυβέρνηση φέρει την αποκλειστική ευθύνη που αποκλείει περιφερειακές οδούς για να παραμείνει ανοιχτή η κεντρική οδική αρτηρία για να μην διαταραχθούν τα κέρδη των διοδίων και των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών.


Ο αγώνας μας είναι κοινός!


Οι αγρότες παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους και να δουλεύουν στα χωράφια τους και εμείς παλεύουμε για να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας της περιοχής μας, χωρίς κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών, με δραστικές προσλήψεις προσωπικού για να έχει ο κόσμος της περιοχής την υγειά του.


Οι αγρότες παλεύουν για αποκαταστάσεις των υποδομών, αποζημιώσεις και των περιουσιών και της παραγωγής τους, για ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία και εμείς παλεύουμε για άμεση αποκατάσταση και πλήρη επαναλειτουργία των Κέντρων Υγείας Παλαμά και Μουζακίου που χτυπήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων χρόνων και για αναβάθμιση των υποδομών στις υπόλοιπες μονάδες υγείας.


Οι αγρότες παλεύουν για μείωση του κόστους παραγωγής και εμείς διεκδικούμε μείωση της τεράστιας φορολογίας που επιβαρύνει τους μισθούς, τις εφημερίες και τα προϊόντα που αγοράζουμε καθημερινά για τις οικογένειές μας.


Οι αγρότες παλεύουν για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και εμείς διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας με συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να ανταποκρίνονται στις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας.


Μαζί παλεύουμε απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες στους χώρους μας, οι βιοπαλαιστές αγρότες ενάντια σε τράπεζες, βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους που τους κλέβουν τον κόπο για ένα κομμάτι ψωμί και οι υγειονομικοί απέναντι στις ιδιωτικές κλινικές, τα μεγάλα διαγνωστικά εργαστήρια, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να πλουτίζουν σε βάρος της υγείας του λαού και της δικής μας δουλειάς.


Μαζί παλεύουμε απέναντι στο κράτος που είναι ικανότατο να στέλνει δυνάμεις καταστολής σε όσους κινητοποιούνται και φρεγάτες μακριά από τα σύνορα για να προστατεύσουν τα κέρδη των εφοπλιστών, αλλά είναι επιλεκτικά ανίκανο να μας σώσει από τις πλημμύρες, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να προστατεύσει το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια.


Είμαστε μαζί απέναντι στις κατευθύνσεις της ΕΕ που με την ΚΑΠ ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και με την πολιτική κόστους οφέλους προωθεί την εμπορευματική λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας, τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου των γιατρών, επιβάλλει τις συγχωνεύσεις κλινικών και το κλείσιμο νοσοκομείων.


ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ στα μπλόκα της αγροτιάς και στις πύλες του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page