top of page

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ!!!

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας


Γ.Ν. ΚΈΡΚΥΡΑΣ 03/10/2022 : ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ! ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΑ!!!


Μετά τα κωμικοτραγικά γεγονότα της περασμένης Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου με τα 3 (+1) εντέλλεσθε, που μοιράστηκαν σε ένα μόνο πρωινό, ήρθαν χθες τα (σκέτο) τραγικά να φανερώσουν και στο πιο αμετανόητο παπαγαλάκι του “όλα βαίνουν καλώς” την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον το ΓΝΚ. 2 νέες παραιτήσεις, μιας επιμελήτριας Α’ παθολόγου και ενός Δ/ντη καρδιολόγου, έρχονται να προστεθούν στις αποχωρήσεις του προηγούμενου διαστήματος (αλλά και στις προσεχείς ;;) γεμίζοντας όλους με αβεβαιότητα και αγωνία για το μέλλον του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.


Για την ιστορία: Λόγω γνωστής από καιρό αναρρωτικής άδειας παθολόγου η οποία εφημέρευε στην παθολογική κλινική στις 30/09/2022 δόθηκε 1ο εντέλλεσθε σε παθολόγο του ΤΕΠ (η οποία επίσης εφημέρευε στο τμήμα της την ίδια μέρα) να καλύψει το πρωινό ωράριο της παθολογικής κλινικής. Το κενό που δημιουργήθηκε έτσι στο πρωινό ωράριο του ΤΕΠ καλύφθηκε με 2ο εντέλλεσθε αυτή τη φορά σε πνευμονολόγο. Το απόγευμα στην παθολογική κλινική καλύφθηκε από ιδιώτη παθολόγο με την παθολόγο του ΤΕΠ να επιστρέφει στη θέση της για το υπόλοιπο της εφημερίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παθολόγος που κλήθηκε να συνδράμει στην κλινική είναι ο ιδιώτης που μόλις είχε ολοκληρώσει τη σύμβαση του με το νοσοκομείο και είχε αποχαιρετήσει δύο 24ωρα πριν τους συνάδελφους του!


Και, κερασάκι στην τούρτα, την ίδια ώρα υπήρξε, για άλλο λόγο, και 3ο εντέλλεσθε αυτή τη φορά σε καρδιολόγο, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε ρεπό, να εφημερεύσει στην καρδιολογική!


3 εντέλλεσθε και 1 άρον άρον επιστροφή ιδιώτη για έκτακτη εφημέρευση λοπόν, μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες, πρέπει να αποτελούν νέο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ made in ΓΝΚ !! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ !! ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ!!! Τον κακομοίρη τον κλητήρα που έτρεχε να παραδώσει τα εντέλλεσθε σκεφτόμαστε…


Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επιτυχία της ένταξης μας στην Α’ προβληματική, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο για νέα πορεία για το νοσοκομείο μας, η κατάσταση μόνο ευοίωνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Το νοσοκομείο αντί να ενίσχυθει, αποδυναμώνεται περαιτέρω σε σημείο που η ίδια η λειτουργία βασικών του τμημάτων καθίσταται, όχι πλέον προβληματική όπως ήταν ήδη, αλλά πρακτικά αδύνατη. 4 καρδιολόγοι και 2 παθολόγοι έχουν απομείνει για δυο ζωτικής σημασίας τμήματα καλούμενοι να ανταποκριθούν σε 30 και 60 εφημερίες αντίστοιχα). Οι ευθύνες είναι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Και αν τα μεν προβλήματα της Παθολογικής είναι χρόνια και οι ευθύνες γι αυτήν βαραίνουν σε μεγάλο βαθμό τόσο την νυν όσο και τις προηγούμενες Διοικήσεις (παρ’ ότι υπήρξε αρκετός χρόνος για διορθωτικές κινήσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν), η διάλυση της Καρδιολογικής φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα της παρούσας Διοίκησης η οποία με τις ενέργειες και την αλαζονεία της τους τελευταίους μήνες, οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Και πολύ φοβούμαστε ότι δεν θα τελειώσει εδώ! Τα χειρότερα έπονται… για μια κλινική που κατόρθωνε επί χρόνια , παρ’ ότι ελλιπής σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, να λειτουργεί και να διαχειρίζεται εκατοντάδες περιστατικά με κόπο και θυσίες από τους γιατρούς οι οποίοι τουλάχιστον εργάζονταν σε αρμονικό κλίμα έχοντας την εμπιστοσύνη της εκάστοτε Διοίκησης. Η εικόνα άλλαξε άρδην το τελευταίο τρίμηνο, με τη Διοίκηση αρχικά να οδηγεί σε παραίτηση τον επιστημονικά υπεύθυνο επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην εξουθένωση του ιδίου και των συναδέλφων του και κατόπιν να εντέλλει τους καρδιολόγους σε ένα επικίνδυνο πρόγραμμα εφημέρευσης με δεύτερη λίστα και 14 εφημερίες μηνιαίως! Σημειωτέον, όλα ξεκίνησαν μετά από έγγραφο των γιατρών της κλινικής τον περασμένο Μάιο με το οποίο έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούσαν βοήθεια και ενίσχυση του τμήματος από τους αρμόδιους! Προφανώς το έγγραφο αυτό ενόχλησε γιατί αποκάλυπτε την αλήθεια για την τραγική κατάσταση της κλινικής και κατέρριπτε το αφήγημα των παπαγάλων του «όλα βαίνουν καλώς» οπότε οι συντάκτες του έπρεπε να τιμωρηθούν με φυσική εξόντωση. Άρα η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου διαλύεται από εμπάθεια. Ή απλά από ανικανότητα! Διαλέξτε.


Για να είμαστε ξεκάθαροι: (και δεν αναφερόμαστε στην Καρδιολογική) Δεν πρόκειται να καλύψουμε κανέναν, συνάδελφο ή μη, όταν αφήνει την κλινική του ακέφαλη σε μέρα εφημερίας. Δεν πρόκειται να καλύψουμε κανέναν, συνάδελφο ή μη, όταν ζητάει μακροχρόνιες άδειες χωρίς να λογαριάζει τις επιπτώσεις που αυτό έχει στους συναδέλφους του, στη λειτουργία του τμήματος και στους ασθενείς κατά συνέπεια. Όμως: η Διοίκηση να μην τολμήσει να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες σε άλλους! Η κατάσταση του νοσοκομείου είναι φανερή εδώ και πολύ καιρό, τα προβλήματα γνωστά και χρόνος για την επίλυση ή έστω την προσπάθεια επίλυσης τους υπήρξε άπλετος. Δεν έπραξαν τίποτα. Καμία ουσιαστική προσπάθεια. Κάθε φορά που (ξανά)παρουσιάζονταν το πρόβλημα είχαν τη λύση έτοιμη: εντέλλεσθε σε σχετικούς και άσχετους. Καμία ουσιαστική κίνηση, καμία ουσιαστική λύση, κανένας προγραμματισμός. Μέχρι που η σκόνη δεν χωράει άλλο κάτω από το χαλί. Ή μέχρι που οι εκβιαζόμενοι αποφασίζουν ότι δεν αντέχουν άλλο και τα βροντάνε και φεύγουν!!


Αν το Υπουργείο και η ΥΠΕ έχουν ως τελικό στόχο να διαλύσουν, μέσω της παρούσας Διοίκησης, το νοσοκομείο, να βγουν να το πουν ευθέως! Αν έχουν στόχο να οδηγήσουν σε παραίτηση όλο το προσωπικό να βγουν να το πουν ευθέως! Αν έχουν στόχο να υποβαθμίσουν περαιτέρω τη δημόσια Υγεία στο νησί ούτως ώστε να δώσουν υπηρεσίες σε φίλους και μέλη τους ιδιώτες με τους οποίους φωτογραφίζονται κάθε τρεις και λίγο, να βγουν να το πουν ευθέως! Επιτέλους! Η Κέρκυρα και οι πολίτες της αξίζουν πολλά περισσότερα από ανίκανους και καταστροφικούς Διοικούντες! Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος στην κατρακύλα! Οι Κερκυραίοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!


Όποιοι δε θέλουν η δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ευθύνες των θέσεων τους ΟΦΕΙΛΟΥΝ να παραιτηθούν ΤΩΡΑ, πριν κάνουν κι άλλη ζημιά!!!!


Όσοι δε από το κυβερνόν κόμμα αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ να τους απομακρύνουν.


Μιλάμε για καταστάσεις που αφορούν τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και όχι τις μικροκομματικές βλέψεις του καθενός !!!!


Κέρκυρα, 04/10/2022


Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ

Σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας


Comments


bottom of page