top of page

ΕΝΙΠ: ΟΛΟΙ/ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28/2 & ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΕΔΕΣΣΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Συμμετέχουμε και διεκδικούμε:


· Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών ιατρών ! 20% αύξηση βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες ! Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού και επιδόματος αδείας ! Η φορολόγηση των τακτικών εφημεριών να είναι αυτοτελής και με μειωμένο συντελεστή, οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μην φορολογούνται καθόλου εφημερίες ! Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας !


· 6ωρο-5ημερο-30ωρο. Μια εφημερία την εβδομάδα ! Ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία ! Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας ! Άμεση απαγόρευση της υπέρβασης του 48ωρου !


· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, με βάση τις ανάγκες στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας ! Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε κλινική και τμήμα μέχρι την κάλυψή τους !


· Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις !


· Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας !  


· Άμεση ένταξη του ογκολογικού ιατρείου στον οργανισμό του νοσοκομείου Γιαννιτσών ! Σύσταση τριών οργανικών θέσεων παθολόγων-ογκολόγων !


· Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις και ο αυταρχισμός !   

Να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται !


· Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση τμημάτων των δύο νοσοκομείων του νομού ! Διοικητικός διαχωρισμός των δύο νοσοκομείων ! Τα σχέδια σταδιακής συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων του νομού δεν θα περάσουν !


· Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία ! Καμιά σκέψη για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ !

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page