top of page

ΕΝΙΠ για Διοικητή Λέρου, Πνευματικό & ΕΚΑΒ


14 Ιουνίου 2023


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, Νικόλαο Χαραλάμπη, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου Γιώργο Τσουκαλά, που πραγματοποιούσε παρέμβαση στη διοίκηση απαιτώντας να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες 12 μηνών, που χρωστάει η διοίκηση στους γιατρούς του νοσοκομείου.

Ο διοικητής δήλωσε πως δεν του αναγνωρίζει την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης μετά την εκλογική παραίτηση του συναδέλφου λόγω της υποψηφιότητάς του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με το ΚΚΕ.

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στη λειτουργία συνδικαλιστικού οργάνου. Ο δημόσιος υπάλληλος που υποχρεούται να παραιτηθεί στην προεκλογική περίοδο για να θέσει υποψηφιότητα, δεν χάνει την υπαλληλική του ιδιότητα και επανέρχεται στην θέση που κατείχε εάν δεν εκλεγεί, ή τελεί υπό αναστολή της υπαλληλικής ιδιότητας εάν εκλέγει (ν. 1264/82).


Ο Διοικητής του νοσοκομείου Λέρου, φαίνεται πως «ζήλεψε τη δόξα» της διοικήτριας του νοσοκομείου Δράμας, η οποία αντίστοιχα απαγορεύει την είσοδο στο νοσοκομείο και βάζει ους σεκιουριτάδες να κυνηγάνε τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, που είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.


Γνωρίζουμε αντίστοιχα παραδείγματα υποψήφιων βουλευτών με τη ΝΔ, που δεν τυχαίνουν ανάλογης αντιμετώπισης. Άλλο λοιπόν τους ενοχλεί. Το ότι οι συνάδελφοι αυτοί υπερασπίζονται με συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού για δημόσια και δωρεά υγεία και δεν έχουν μετατρέψει τα σωματεία τους σε εργοδοτικά σωματεία μαριονέτες και υποχείρια των εκάστοτε διοικήσεων.


ο περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί, στις ανατριχιαστικές δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, γιατρού στο νοσοκομείο ΚΑΤ και καθηγητή στην Ιατρική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο οποίος πρότεινε τη διαλογή ασθενών (!!!) ώστε να μειωθούν τα έξοδα των νοσοκομείων, αλλά και στους πρόσφατους τραγικούς θανάτους δύο γυναικών εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.


Σε αυτό το εγκαταλελειμμένο δημόσιο σύστημα υγείας με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ασθενοφόρα και πληρώματα, υποδομές και τεχνολογία, που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, δε χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν!


Απαιτούμε από τον διοικητή του νοσοκομείου Λέρου να σεβαστεί τους υγειονομικούς και τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανα τους και να πληρώσει άμεσα και στο ακέραιο, χωρίς καμία περικοπή, το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Comments


bottom of page