top of page

ΕΝΙΘ: ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ


Αρ. Πρωτ. 94

Θεσσαλονίκη 16/11/21


"Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία", "Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ": 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα σήμερα στις συνθήκες έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας, τα συνθήματα του τότε ενώνονται με τις σύγχρονες διεκδικήσεις για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Και αυτό διότι παρά την επιστημονική - τεχνική ανάπτυξη του μισού αιώνα που μεσολάβησε, η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας και στον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας σκοντάφτει στο κέρδος των λίγων.


Τιμούμε αγωνιστικά την επέτειο του Πολυτεχνείου δίνοντας μαχητική απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δεν υπολογίζει τις ανθρώπινες ζωές παρά μόνο τα κέρδη των μεγαλοκλινικαρχών. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και παύση των αναστολών εργασίας. Για την λήψη, με ευθύνη της κυβέρνησης, μέτρων μείωσης της διασποράς σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και ΜΜΜ. Για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, ώστε να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


Αγωνιζόμαστε για δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, για το βιοτικό επίπεδο και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.


Δίνουμε μάχη απέναντι στην βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Την ώρα που οι δαπάνες για την Υγεία για το έτος 2021 διαμορφώνονται στα 4,2 δισ. ευρώ, μειωμένες δηλαδή κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2020, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί και οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν υπηρετούν τάχα την άμυνα της χώρας, αλλά αποτελούν συμφωνίες απόλυτα ενταγμένες στα επιθετικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.


Καλούμε σε συμμετοχή, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας, στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς της πόλης, την Τετάρτη 17/11 στις 18:00 έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.


Γιατί, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page