top of page

ΕΝΙΘ: ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622


Αρ. Πρωτ. 74

Θεσσαλονίκη 02/06/21Tο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που προκλητικά προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά στελέχη, ότι πρόκειται για εκσυγχρονισμό προς όφελος των εργαζομένων, έρχεται να προωθήσει ακόμα περισσότερο το χτύπημα στο σταθερό ωράριο, την Κυριακάτικη αργία, την συνδικαλιστική δράση. Οι “ανατροπές του αιώνα” που εισηγούνται με τον νομοσχέδιο περιλαμβάνουν την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου, με την δήθεν εθελοντική επιλογή του εργαζόμενου για 10ωρη εργασία. Φθηνές θέσεις εργασίας, χωρίς προστασία μισθού και δικαιωμάτων, διαφορετικά ανεργία. Αυτά είναι μεταξύ άλλων, όσα ευαγγελίζεται ο νόμος - έκτρωμα.


Στο χώρο της υγείας αυτές οι ανατροπές στα πλαίσια εφαρμογής οδηγιών της ΕΕ είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα ωράρια των γιατρών, με την θεσμοθέτηση 12ωρης βάρδιας, έχει περάσει με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμα και την επόμενη μέρα της υπερωρίας αν πάρεις αντισταθμιστικό ρεπό, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αναπληρώνει την ενέργεια που απώλεσε στην υπερωρία. Πόσο μάλλον που το νομοσχέδιο – τερατούργημα προβλέπει αντισταθμιστικά ρεπό μετά από πολλούς μήνες, τότε η εξόντωση του εργαζόμενου είναι βέβαιη.


Με σκοπό να περάσει η βάρβαρη ταξική επίθεση χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους προχωρούν στο χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων και της ίδιας της απεργίας. Θέλουν η απεργία να καταντήσει εθιμοτυπικό γεγονός χωρίς μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων για αυτό θέτουν ως όρο να εξασφαλίζεται το 1/3 της δουλειάς σε ημέρα απεργίας σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, καθορίζοντας «προσωπικό παροχής υπηρεσιών» για να μπορεί η επιχείρηση να λειτουργεί σχεδόν απρόσκοπτα. Η εμπειρία από τον χώρο της υγείας, όπου ήδη με το προηγούμενο καθεστώς του προσωπικού ασφαλείας, ήταν αδύνατο για πολλούς εργαζόμενους να απεργήσουν λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, δείχνει τον σκοπό τους.


Να μην επιτρέψουμε να κατατεθεί αυτό το άθλιο νομοσχέδιο που χτυπάει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, που τους αφήνει απροστάτευτους απέναντι στις απαιτήσεις των εργοδοτών. Που απαξιώνει την υγεία, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα για «εναρμόνιση» με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.


Καλούμε τους μαχόμενους υγειονομικούς, που δίνουν την μάχη μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, καθώς και όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα σωματεία τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να διεκδικήσουν άμεσα:

  • Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.

  • Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό. Ενίσχυση της ΠΦΥ.

  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα εντείνουμε τον αγώνα μας για προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας και για τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο νόμος τερατούργημα.


Συμμετέχουμε στην απεργία την Πέμπτη 10/6 και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου μαζί με τα άλλα σωματεία εργαζομένων.

Comments


bottom of page