top of page

ΕΝΙΘ: Κατά συρροήν τα εγκλήματα σε βάρος της υγείας του λαού

Κατά συρροήν τα εγκλήματα συνειδητά και δίχως ντροπή σε βάρος της υγείας του λαού και των εργαζομένων στα νοσοκομεία!


Θεσσαλονίκη 3/2/22


Σήμερα, για άλλη μια φορά, ντράπηκε και η ντροπή με τα εντέλλεσθαι να πέφτουν βροχή ,τους ασθενείς να γίνονται μπαλάκι από κλινική σε κλινική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και με τα επιστημονικά κριτήρια να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.


Εδώ και 2 χρόνια, το Ψυχιατρείο εφημερεύει 28 μέρες το μήνα για όλη τη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της μετατροπής των γενικών νοσοκομείων της πόλης και της περιφέρειας σε μονοθεματικά και, κατά συνέπεια, την αναστολή λειτουργίας των αντίστοιχων ψυχιατρικών τμημάτων. Παράλληλα, η κυβέρνηση σε συνέχεια νομοθετήματος της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταργεί θέσεις σε δομές ψυχοκοινωνικής επανένταξης ατόμων με ψυχική νόσο, να μην πούμε για τις τραγικές ελλείψεις των κοινοτικών κέντρων ψυχικής υγείας.... Αμέτρητες οι ανάγκες που δεν ικανοποιούνται από το υποβαθμισμένο ΕΣΥ, αναπόφευκτες οι υποτροπές ψυχιατρικών ασθενών, πρωτοφανώς αυξημένες οι προσελεύσεις και οι νοσηλείες επειγόντων περιστατικών, έμφραγμα στην επανένταξή τους!


Σήμερα, λοιπόν, που το τμήμα Ψυχιατρικής του Παπαγεωργίου βγήκε σε καραντίνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού και εφημερεύει εκτάκτως το ΨΝΘ να τι λύση έδωσε η Διοίκηση λόγω πληρότητας των τμημάτων Οξέων: Μετακίνηση με εντέλλεσθαι - και χωρίς καν ενημέρωση του διευθυντή της μίας κλινικής- ασθενών που είχαν παραμείνει για καιρό σε τμήματα Οξέων λόγω ανεπάρκειας κλινών Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης για την εκεί μετακίνησή τους , σε άλλα ασφυκτικά γεμάτα τμήματα του νοσοκομείου, πέρα από κάθε σύγχρονη θεραπευτική και επιστημονική λογική, ενισχύοντας ασυλικές πρακτικές «μαύρων» εποχών της Ψυχιατρικής.


Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρουν οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών, η εξουθένωση του λιγοστού προσωπικού που ούτε τις άδειές του δεν παίρνει, προφανώς και δεν τους ενδιαφέρουν επιστημονικές αποφάσεις και οδηγίες! Δίνουν τα ρέστα τους, όμως, με το συνεχές μπάλωμα της τραγικής και επικίνδυνης κατάστασης που διαδραματίζεται στο ΕΣΥ, με τις δημόσιες δαπάνες μειωμένες ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι και τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές στο απυρόβλητο. Δίνουν, επίσης, τα ρέστα τους και για τη συγκάλυψη των συνειδητών εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης πίσω από το αφήγημα της δήθεν επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας.


Αλήθεια, πού πήγαν οι κορώνες για τα δικαιώματα των ασθενών από αυτούς που με χέρια και πόδια στηρίζουν αυτή την απάνθρωπη πολιτική, που με αυταρχισμό μοιράζουν εντέλλεσθαι αγνοώντας τις απεγνωσμένες φωνές των επιστημονικά υπεύθυνων του νοσοκομείου?


Αλήθεια, αυτή είναι η ευελφάλεια της ΕΕ όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, των Διοικήσεων και των λαγών τους: η λειτουργία ενός νοσοκομείου στο κατακόκκινο με τις μισές οργανικές θέσεις γιατρών ακάλυπτες?


Συνένοχοι στο “ φόνο” δε θα γίνουμε!

Οι ανθρώπινες ζωές μετράνε και δε μπαίνουν στο ζύγι κέρδους και ζημίας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση επίταξη χωρίς μπόνους και δωράκια των μεγάλων ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

  • Επαναλειτουργία των ψυχιατρικών κλινικών που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω covid-19. Τώρα να ανοίξουν το Λοιμωδών, Παναγία, παλιό 424 για την αντιμετώπιση ασθενών με covid-19.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άρση των αναστολών εργασίας. Άμεση ενίσχυση όλων των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, με έμφαση στις πρωτοβάθμιες και κοινοτικές υπηρεσίες και τις Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών του λαού μας, αναγκών που και λόγω πανδημίας και της πολιτικής διαχείρισής της αυξάνονται διαρκώς.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page