top of page

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ !


Θέλουν να βάλουν το νοσοκομείο μας να κάνει … 3 (τρεις) γενικές εφημερίες ανά 4ήμερο από τον επόμενο κιόλας μήνα Οκτώβριο 2023!

Έκτακτη ΓΣ γιατρών νοσοκομείου Νίκαιας την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη ώρα 1μμ στην νέα αίθουσα μαθημάτων


ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών ΓΝ Νίκαιας- Πειραιά - Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή


4/9/23


Εδώ και πολλούς μήνες γνωστοί «αστέρες» του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού ιατρικού κατεστημένου (που όλες οι κυβερνήσεις τους έχουν στα όπα – όπα) επιχειρούν να επιβάλουν «αλλαγές» στο πλάνο εφημερίας των νοσοκομείων της Αττικής με προφανή σκοπιμότητα να «αλαφρώσουν» από επείγοντα περιστατικά συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλινικές και να μετατρέψουν πλήρως σε εφημεράδικα – κέντρα πρώτων βοηθειών κάποια νοσοκομεία του ΕΣΥ με πρώτο και κύριο αυτό της Νίκαιας. Η αρχική «βερσιόν» του «σχεδίου» όπως είχε πρωτοϋποβληθεί σε επιτροπές και επιτροπάτα του ΚΕΣΥ και του ίδιου του υπουργείου είχε το … «σκεπτικό» πως συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλινικές ασκούν δήθεν «τεταρτοβάθμια ιατρική» και δεν μπορούν να ασχολούνται με τετριμμένα επείγοντα περιστατικά. Επειδή γελούσε ο κόσμος (κυριολεκτικά, δηλαδή γελούσαν τα άλλα μέλη των προαναφερόμενων επιτροπών) όταν ακούστηκαν αυτές οι υπερφίαλες χαζομάρες, στην συνέχεια μεθοδεύτηκε μια ενδιάμεση πρόταση – «φερετζές» που ήξεραν πως θα απορριπτόταν ασυζητητί. Συγκεκριμένα να εφημερεύουν ΤΕΠ νοσοκομείων καθημερινά χωρίς να εφημερεύουν τα ίδια αυτά τα νοσοκομεία. Το πυροτέχνημα αυτό είχε ξαναειπωθεί προ 10ετίας περίπου και φυσικά είχε πεταχτεί στον σκουπιδοτενεκέ για τον απλούστατο λόγο πως απαιτεί εκατοντάδες ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε 24ωρη λειτουργία ώστε ο ασθενής σε άλλο ΤΕΠ να εξετάζεται και σε άλλο νοσοκομείο να εισάγεται για νοσηλεία. Φυσικά το ήξεραν πως θα απορριπτόταν εκ νέου για τον ίδιο λόγο, όμως το ξαναπέταξαν ως πυροτέχνημα – «φερετζέ» όπως είπαμε για να φέρουν από την πίσω πόρτα την τελική εκδοχή. Αυτή η εκδοχή λοιπόν (για την οποία προβλέπεται άμεση έναρξη εφαρμογής από 2 Οκτωβρίου δηλαδή κιόλας από την αρχή του επόμενου μήνα) με πρόσχημα το «να κάνουμε τα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ να εφημερεύουν άλλες μέρες πρωί και άλλες μεσημέρι – βράδυ – νύχτα όπως γίνεται και στην 1η ΥΠΕ» επιδιώκει να κατευθύνει προς το νοσοκομείο μας πολλαπλάσιο αριθμό επειγόντων περιστατικών από ότι σήμερα που ήδη είμαστε πρώτοι με διαφορά όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό είναι γνωστό γιατί ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ : είχε ξαναεπιχειρηθεί επί κυβέρνησης ΓΑΠ και είχε διαπιστωθεί πανηγυρικά πως οι τότε διοικούντες το ΕΚΑΒ σε συνεννόηση με συγκεκριμένους Καθηγητάς των Αμπελοκήπων το είχαν χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να κατευθύνουν σε εμάς όλα σχεδόν τα επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και όχι μόνο την ημέρα της γενικής εφημερίας 2.30 μμ – 8 πμ. Γι’ αυτό μετά τις καταγγελίες μας και τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις το είχαν ακυρώσει μέσα σε λίγες μέρες.


Τώρα όμως τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

  • ΔΕΝ μιλάμε για «γενικές σκέψεις», «ανταλλαγή απόψεων» κλπ όπως λένε από την πολιτική ηγεσία για «να ρίξουν στάχτη στα μάτια». Υπάρχει έτοιμο συγκεκριμένο πλάνο με συγκεκριμένες μέρες – συγκεκριμένα νοσοκομεία – συγκεκριμένες ειδικότητες που προβλέπει άμεση έναρξη εφαρμογής (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023) το οποίο είναι στα χέρια των διοικήσεων 1ης και 2ης ΥΠΕ και αναμένει μόνο υπογραφή υπουργού.

  • Έχουν προηγηθεί γεγονότα που μεθοδικά προετοίμασαν αυτό το αίσχος. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τρία από αυτά.

Α. Τον Ιούλιο 2021 ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε το περίφημο σχέδιο για «νοσοκομεία κόμβους και νοσοκομεία ακτίνες». Συγκεκριμένα σε μια ευρύτερη περιοχή (π.χ. στην Κρήτη όπου και είχε γίνει αυτή η εξαγγελία) θα απομείνει μόνο ένα πλήρες νοσοκομείο – «κόμβος» το οποίο (βεβαίως, βεβαίως) θα είναι πανεπιστημιακό (π.χ. το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου) και όλα τα άλλα νοσοκομεία της περιοχής (π.χ. Χανίων, Ρεθύμνου, Βενιζέλειο, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας) θα υποβαθμιστούν σε «ακτίνες του κόμβου» δηλαδή σε κέντρα πρώτων βοηθειών. Προφανέστατα αυτό που ξεφουρνίζουν τώρα είναι μια μορφή προσαρμογής του παραπάνω «σχεδίου» στις ιδιαιτερότητες της Αττικής.


Β. Τον Σεπτέμβριο 2021 τα ίδια μεγαλοκαθηγητικά κυκλώματα με τα ίδια «επιχειρήματα» (είμαστε τεταρτοβάθμια τμήματα, ασκούμε μόνο επιλεκτική ιατρική υψηλού επιπέδου κλπ) επεχείρησαν πραξικοπηματικά οργανωμένη λιποταξία από την περίθαλψη ασθενών Covid. Εμφάνισαν κείμενο που το τιτλοφόρησαν «ομόφωνη απόφαση της ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ» λέγοντας «φάτσα φόρα» πως αρνούνται πλέον να νοσηλεύουν ασθενείς Covid στις πανεπιστημιακές κλινικές και θα δίνουν καθηγητικές «οδηγίες» ( ! ) στους γιατρούς του ΕΣΥ ( ! ! ) για την αντιμετώπιση των ασθενών. Η πραξικοπηματική αυτή λιποταξία αποτράπηκε λόγω της θύελλας αντιδράσεων που προκλήθηκε όταν το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αποκάλυψε την αθλιότητα.


Γ. Τον Νοέμβριο 2021 ο τότε υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης υπέγραψε απόφαση ΚΕΣΥΠΕ που έγινε γνωστή στα νοσοκομεία 3 μήνες αργότερα. Σύμφωνα με αυτήν (σχεδόν επί λέξει) «το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο σε όλη την 2η ΥΠΕ είναι το Αττικόν» επειδή «έχει διαπρεπείς Καθηγητάς που μόνο αυτοί ξέρουν τόσο από ιατρική όσο και από διοίκηση μονάδων υγείας» (ενώ το Νικαίας, το Τζάνειο, το Θριάσιο, το Ασκληπιείο κλπ είναι για τα μπάζα διότι δεν διαθέτουν πολυπράγμονες Καθηγητάς).

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ να εφαρμοσθεί αυτό το αίσχος που θα μετατρέψει το νοσοκομείο μας αποκλειστικά σε κέντρο πρώτων βοηθειών χωρίς καμία τακτική λειτουργία, θα διαλύσει τελείως τμήματα που ήδη είναι στα πρόθυρα της διάλυσης λόγω μεθοδευμένης υποστελέχωσης, θα καταργήσει κάθε έννοια ιατρικής εκπαίδευσης για τους συναδέλφους ειδικευόμενους με μοναδικό στόχο κάποιοι Αξιότιμοι Καθηγηταί των Αμπελοκήπων και όχι μόνο να έχουν μεγαλύτερη «ευχέρεια ενασχόλησης» με τους αξιότιμους πελάτες τους (φυσικά με το αζημίωτο και υπέρ της επιστήμης όπως πάντα άλλωστε).


Όλοι και όλες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ώρα 1 μμ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά (στην νέα αίθουσα μαθημάτων δίπλα στην τραπεζαρία, ισόγειο κτηρίου Μαντούβαλου)


Kommentare


bottom of page