top of page

ΕΙΝΚΥΝΚ: ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

(Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)


1-4-22


Στην Απεργία στις 6 Απρίλη οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μια γροθιά!

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, στην ακρίβεια και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!


Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των σωματείων και φορέων της Καρδίτσας,

Στην πλατεία Πλαστήρα, 10.30πμ


Μία ενιαία κατεύθυνση διαπερνά τους αγώνες των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες.


Στον αντίποδα, μία ενιαία κατεύθυνση διαπερνά και την εφαρμοζόμενη πολιτική από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις με γνώμονα τα κέρδη λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε όλους τους κλάδους και τομείς.


Στην Υγεία:

  • Με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό έως και σήμερα. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας το ένα τμήμα μετά το άλλο βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω των ελλείψεων. Πλέον σε τέτοιο κίνδυνο βρίσκεται το ακτινολογικό τμήμα με μόλις 2 γιατρούς να προσπαθούν με εξάντληση των τελευταίων δυνάμεών τους να καλύψουν τις ανάγκες όλου του νοσοκομείου. Οι ελάχιστες μετακινήσεις ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία και η καθυστέρηση στη μαζική προκήρυξη θέσεων θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου.

  • Με την προώθηση των ιδιωτικοοινομικών κριτηρίων λειτουργίας, με τον ασθενή πελάτη και τον εργαζόμενο λάστιχο. Τα νοσοκομεία – επιχειρήσεις είτε με τη μορφή ΝΠΙΔ είτε με τη μορφή Ανωνύμων Εταιρειών, θα λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε η ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε. (μετεξέλιξη της ΕΣΑΝ Α.Ε.) στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.


Στα εργασιακά:

  • Με το νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το κατακτημένο με αγώνες 8ωρο και επεκτείνει τη δουλειά λάστιχο με όλες τις μορφές της, άρση μονιμότητας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τηλεργασία, πετσοκομμένες άδειες και επιδόματα.

  • Για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «αποδοτικό» και «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, ώστε να «κλείνει συμφωνίες» με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον ΕΟΠΥΥ (που σχεδιάζεται να λειτουργεί ως ιδιωτική ασφαλιστική) θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Γι’ αυτό απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και ήδη είναι σε εξέλιξη, διαγωνισμοί για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες.


Στην ακρίβεια:

  • Με το «ζεστό» χρήμα που όλοι υπερηφανεύονται ότι έριξε η Ε.Ε. στη αγορά, αλλά τα πακέτα ουσιαστικά αφορούν ενισχύσεις και φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως συνέβη και στην πανδημία με τις ενισχύσεις και την πελατεία στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

  • Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου όλα τα εμπλεκόμενα κράτη, μαζί και η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης, τα «παίζουν όλα» για μια ευνοϊκότερη μοιρασιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε κράτους και των στρατοπέδων τους.


Πριν από 2 χρόνια, βάφτισαν τη μάχη ενάντια στην πανδημία ως «πόλεμο» ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό για να κρύψουν τον πραγματικό εχθρό, δηλαδή την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας με όλους τους τρόπους, υποχρηματοδότηση, ελλείψεις, εμπορευματοποίηση. Η πολιτική τους είναι ο πραγματικός εχθρός που άφησε ανυπεράσπιστο το λαό στον «πόλεμο» με την πανδημία.


Σήμερα, βαφτίζοντας τη λήξη της πανδημίας, που όμως είναι εδώ με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά, η κυβέρνηση αξιοποιεί την «ειρήνη» με τον κορονοϊό για να προωθήσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, με απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, γιατρούς-κόφτες υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιωτικοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία με managers. Πριν μία εβδομάδα ψήφισε μάλιστα διάταξη που καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών που διορίστηκαν μέσα στην πανδημία, γιατί στο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας δεν χωράνε εργαζόμενοι δε δικαιώματα. Σε αυτή τη μάχη είμαστε με τις ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών.


Εδώ και πολλά χρόνια, με τη διαπάλη μεταξύ κρατών έστρωναν το έδαφος για την οικονομική κυριαρχία σε διάφορες περιοχές και σε όλο τον κόσμο, οδηγώντας και στον πόλεμο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η πολιτική τους είναι η πραγματική αιτία που θυσιάζει τους λαούς στα κανόνια τους.


Σήμερα, βαφτίζοντας ως μονόδρομο και «εθνικό συμφέρον» την ολοκληρωτική σύμπλευση με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που είναι συνυπεύθυνοι για όλους τους εγκληματικούς πολέμους σαν και το σημερινό, η κυβέρνηση αξιοποιεί τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για να προωθήσει τα σχέδια δήθεν αναβάθμισης της χώρας. Από πίσω κρύβονται τα μεγάλα συμφέροντα εφοπλιστικών, τραπεζικών, βιομηχανικών και κατασκευαστικών εταιρειών, ενώ μετατρέπει τη χώρα σε μία απέραντη στρατιωτική βάση, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές μας. Σε αυτό τον άδικο και καταστροφικό πόλεμο είμαστε με τους λαούς της Ουκρανίας, της Ρωσίας και όλων των χωρών.


Δίνουμε μαζικά το παρόν στην Απεργία και στη Συγκέντρωση

ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΑΠΡΙΛΗ, 10.30πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


Comments


bottom of page