top of page

ΕΙΝΚΥΝΚ: ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 11ΠΜ

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

13-10-22

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ-ΚΥ:

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ – ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 11ΠΜ


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της υγείας. Τρία χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει «πρόσθετα μέτρα» για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των «εκτάκτων» αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν «προσθέτουν προσωπικό». Αντί να μονιμοποιηθούν, ξανά-“προσλαμβάνονται” οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι που λήγει η σύμβασή τους, ενώ συνεχίζονται οι μετακινήσεις. Μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Αυτό συμβαίνει στο ακτινολογικό και στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Καρδίτσας. Η ίδια μοίρα προδιαγράφεται για την παθολογική κλινική, ενώ οι αναισθησιολόγοι βρίσκονται στα όριά τους.


Συναγερμός στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ! Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Πιάνουν το νήμα των αντιλαϊκών ανατροπών στην υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. Ένα νομοσχέδιο ενταγμένο στη στρατηγική της ενίσχυσης του νοσοκομείου – επιχείρηση και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας.


Με τα ίδια καρμπόν επιχειρήματα της κυβέρνησης Σημίτη το 1997, που εγκαινίασε το θεσμό της ομηρίας του επικουρικού γιατρού και αξιοποιήθηκε από όλες τις επόμενες κυβερνήσεις για να μην κάνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, καθιερώνει γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ, σε ένα ατέρμονο κυνήγι να αυξήσουν το εισόδημα που τους πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης.


Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην «πιάτσα της αγοράς υγείας» για να βρούμε πελατεία. Ξέρουμε ότι ο βασικός νόμος της αγοράς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι ότι το "μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό". Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.


Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε!

ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!


Οι νοσοκομειακοί γιατροί τα χρόνια των μνημονίων, που θεωρητικά έχουμε βγει δύο φορές από αυτά, έχουμε υποστεί απώλειες στο εισόδημα μας πάνω από το 40%, εξαιτίας των περικοπών στο βασικό μισθό, μιας σειράς επιδομάτων, την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση αρνούνται να υλοποιήσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, που όμως αντέχει δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με τη μεσοσταθμική αύξηση 10%, που τελικά είναι 5% στο βασικό μισθό. Όχι μόνο δεν αναπληρώνει τις απώλειες αλλά θα εξανεμιστεί σε χρόνο dt εξαιτίας του πληθωρισμού που καλπάζει, των διψήφιων αυξήσεων στα ράφια των σουπερμάρκετ, την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και το ρεύμα.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Οι αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια δείχνουν ότι η κυβερνήσεις, τα υπουργεία και οι διοικήσεις μας υπολογίζουν, φοβούνται τη δύναμη της οργανωμένης αντίδρασής μας. Είναι απάντηση σε όσους καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να μας βάλουν σε στάση αναμονής και ανοχής.


Καλούμε όσους συναδέλφους αμφιβάλλουν για τη δύναμη που έχουμε να αναρωτηθούν. Αν οι αγώνες μας δεν τους φοβίζουν, γιατί ενισχύεται η καταστολή και ο αυταρχισμός; Γιατί σέρνουν στα δικαστήρια όποιον αγωνίζεται; Γιατί έχουμε ρεκόρ ποινικοποιήσεων των αγώνων; Γιατί, όχι μόνο εδώ αλλά και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., ψηφίζουν απεργοκτόνους νόμους; Όπως η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Φινλανδίας που ψήφισε νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία στους υγειονομικούς κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Νόμος για την ασφάλεια των ασθενών". Εργοδότες, κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν να προλάβουν την έκρηξη οργής και αγανάκτησης.


Διεκδικούμε:

  • Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

  • Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ!!!


Comentarios


bottom of page