top of page

ΕΙΝΗ: Παλεύουμε μαζί με τον λαό και διεκδικούμε ΕΣΥ για όλο το λαό

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ε.Ι.Ν.Η.)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 21-4-2021


Η γενίκευση της μετατροπής του ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο μιας νόσου προχωρά σχεδιασμένα, με τρόπο που να ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι μπορεί να χειριστεί με επιτυχία τις προκλήσεις αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν έφτανε ότι από την έναρξη της πανδημίας άνοιξαν στο νοσοκομείο συνολικά 4 μονάδες λοιμώξεων και 3 ΜΕΘ για τον SARS-Covid 19, τώρα πάρθηκε η απόφαση για 2 νέες εμβολιαστικές γραμμές στο ΠΓΝΙ, που θα προστεθούν στις 5 γραμμές που ήδη λειτουργούν. Ενισχύεται έτσι η αποδυνάμωση λειτουργίας κλινικών και εξωτερικών ιατρείων, την ίδια ώρα που μειώθηκαν δραστικά τα χειρουργεία και επιδεινώθηκε η αναγκαία προπτυχιακή εκπαίδευση και ιατρική εξειδίκευση στο Νοσοκομείο.


Η λογική του άνοιξε ότι μπορείς, με ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού δεν είναι μόνο επιστημονικά επιζήμια, αλλά και επικίνδυνη για την κάλυψη των αναγκών υγείας κάθε είδους στο νοσοκομείο. Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας όταν βλέπουμε συνάδελφοι να προσυπογράφουν τέτοιες αποφάσεις χωρίς έστω μια επισήμανση των συνεπειών και χωρίς καμιά ανάδειξη των ευθυνών της ανεπαρκούς στελέχωσης των νοσοκομείων στις πρόσθετες δυσκολίες του ρόλου τους μέσα στην πανδημία.


Φυσικά και για την κάλυψη των αναγκών ξαναζεσταίνεται και σερβίρεται από την ίδια σούπα η ανάγκη για πρόσθετη ιατρική στελέχωση με χρήση γιατρών από τα ΚΥ του νομού και τις ΤΟΜΥ, κάνοντας ακόμα πιο χαοτική την κατάσταση και στην ΠΦΥ. Δεν έχουν τέλος οι μετακινήσεις των Γενικών Γιατρών των Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Γενικός γιατρός από το Κ.Υ. Μετσόβου παίρνει για 3η συνεχή φορά 3/μηνη μετακίνηση προς το Εμβολιαστικό Κέντρο του ΠΓΝΙ, προκαλώντας τεράστια κενά στο ΚΥ Μετσόβου, για την κάλυψη των οποίων αναγκάζονται να μετακινήσουν γιατρό από το Κ.Υ. Βουτσαρά!! Δεν υπάρχει καμία πρακτική λογική στις μετακινήσεις, αφού το ΚΥ Βουτσαρά λειτουργεί και σαν εμβολιαστικό κέντρο.


Η λογική του καλύπτω μία ανάγκη και δημιουργώ άλλη δίνει και παίρνει και με τις μετακινήσεις γιατρών από τα ΤΟΜΥ προς το Γ. Ν. Χατζηκώστα, από το Νοέμβριο του 20 και συνεχίζονται προκειμένου να λειτουργήσουν οι μονάδες Covid στο πολυδύναμο, την ίδια ώρα που ο πνευμονολόγος που προσλήφθηκε μετακινείται για εφημέρευση και στη ΜΕΘ του ΠΓΝΙ.


Απίστευτη ταλαιπωρία προκαλεί στους πολίτες η πλήρης αποδυνάμωση του Γαστρεντερολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα μετά την απομάκρυνση της επικουρικής Γαστρεντερολόγου λόγω μη ανανέωσης της σύμβασης της για τους λόγους που κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει και τη βλάβη του ενδοσκοπικού μηχανήματος. Οι ασθενείς διακομίζονται για γαστρεντερολογική εκτίμηση στο ΠΓΝΙ και μετά επιστρέφουν πάλι στο Χατζηκώστα.


Με τον ίδιο τρόπο δυσλειτουργεί και το Νευρολογικό ιατρείο καθότι υπάρχει μόνο ένας ιατρός για μεγάλη γκάμα νευρολογικών περιστατικών.


Τέλος, η διακοπή πλην εξαιρέσεων (ογκολογικοί, αιματολογικοί και αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς) του καθημερινού ελέγχου με rapid-test στις εισόδους του ΠΓΝΙ θα απελευθερώσει τον επικίνδυνο συνωστισμό που επισημαίναμε μέσα στο νοσοκομείο, αλλά θα επιβαρύνει και τις μετακινήσεις ασθενών και συνοδών τους, που θα πρέπει να μετακινούνται εντός της πόλης προκειμένου να κάνουν τον έλεγχο.


Αύριο Πέμπτη 22/4/2021, στη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία απέναντι από την Περιφέρεια Ηπείρου

Αντιστεκόμαστε στην κυβέρνηση, που φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες οδηγώντας μας σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα

Προετοιμαζόμαστε για αγωνιστικό εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, για να

δώσουμε δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για ωράρια και ζωή λάστιχο


ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων.

Άνοιγμα και στελέχωση κλινών ΜΕΘ

Να ανακληθεί η απόφαση για την δραστική περικοπή των τακτικών χειρουργείων.

Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

Αναστολή της ανάκλησης κανονικών αδειών.

bottom of page