top of page

ΕΙΝΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΙΝΗ

Δ/νση: ΠΓΝΙ – (Λ.Πανεπιστημίου - 45500)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 9-10- 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πότε άραγε θα σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων προς άλλα Νοσοκομεία της περιφέρειας;

  • Το πρόβλημα στελέχωσης του ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ/ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ) ήταν γνωστό από 6/μήνο. Τελευταία εξέλιξή του η αδυναμία λειτουργίας του Παθολογικού και Καρδιολογικού Τμήματος μετά τις παραιτήσεις δύο (2) Παθολόγων και ενός(1) Καρδιολόγου.

  • Η συνταγή γνωστή μετά τη σύσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μεταφορά συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών.

  • Θύματα για την αρχή οι Παθολόγοι του ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα και του ΠΓΝΙ, που πλαγιοκοπούνται για φιλοτιμία και ενδιαφέρον, ώστε να καλύψουν 12 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Διαφορετικά και άμεσα αναμένεται το εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ. Επισημαίνουμε ότι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα υπηρετούν ( 8) ειδικευμένοι Παθολόγοι που εφημερεύουν καλύπτοντας Κλινική, επείγοντα και ΜΕΛ (ένας παθολόγος σε μόνιμη βάση και αποκλειστικά) με αποτέλεσμα οι εφημεριακές ανάγκες του τμήματος να καλύπτονται από (7). Όσο για το ΠΓΝΙ οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι παθολόγοι στο ΠΓΝΙ που δεν μπορούν να στελεχώσουν το ΤΕΠ και το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να στελεχώσουν την ΜΕΛ 2 η οποία φορτώθηκε στους πνευμονολόγους ....τώρα περισσεύουν ;

  • Οι καρδιολογικές κλινικές των 2 νοσοκομείων στα Γιάννενα έχουν γίνει κέντρο νοσηλείας όλης της βορειοδυτικής Ελλάδας με απίστευτο φορτίο...τώρα μήπως οι καρδιολόγοι περισσεύουν; Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης σε Καρδιολόγους δεν γίνεται τακτικό Καρδιολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα με ότι αυτό σημαίνει για την παρακολούθηση των καρδιοπαθών.

  • Ειδικά το Νοσοκομείο Χατζηκώστα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω έλλειψης προσωπικού σε καίριες για την ασφαλή λειτουργία ειδικότητες ιατρών (χειρουργική, παθολογική, νεφρολογική -τεχνητός νεφρός και άλλες). Τώρα συνεχίζει την αποδυνάμωση του ο ίδιος ο Διοικητής του νοσοκομείου. Ως διοικητής του νοσοκομείου -ΚΥ Φιλιατών που υπηρέτησε σε αυτό πολλά χρόνια, δεν είχε κάνει τίποτα για να στελεχώσει το ακτινολογικό. Τι έκανε; Αγόρασε Μαγνητικό τομογράφο χωρίς να μεριμνήσει να προσλάβει προσωπικό για να το λειτουργήσει!!

Τώρα λοιπόν και σε συνεννόηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών μετακινούν ακτινολόγο και τεχνολόγο από το Χ/Κ στο Νοσοκομείο των Φιλιατών - σημειώνεται ότι οι τεχνολόγοι είναι δύο και αφού μετακινείται ο ένας υπολειτουργεί και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα!! Οι γιατροί του Μαγνήτη καλούνται να μετακινούνται για αρκετές ημέρες κάθε μήνα αφήνοντας το τμήμα εκτεθειμένο, για να εκπαιδεύσουν στο νοσοκομείο Φιλιατών τους ανύπαρκτους γιατρούς. Ωστόσο, φαίνεται πως οι μετακινήσεις δεν έχουν τελειωμό για όλες τις ειδικότητες!!!


Ο χειμώνας έρχεται, ο covid-19 συνεχίζει να είναι δίπλα μας , όπως και η γρίπη και κανείς δεν αναλογίζεται τι μπορεί να συμβεί όταν η αποδυνάμωση του νοσοκομείου συνεχίζεται. Τμήματα παραμένουν μονήρη όπως το γαστρεντερολογικό τμήμα που ο μοναδικός γιατρός καλείται να κάνει εφημερίες στα ΤΕΠ και όχι στο τμήμα του. Έτσι οι ασθενείς οδηγούνται στον Ιδιωτικό τομέα ή στο ΠΓΝΙ.Η έννοια εφημερεύω στο Τμήμα μου δεν υπάρχει!! Εδώ και ένα χρόνο δεν εφημερεύει Ρευματολόγος. Το τμήμα μένει χωρίς εφημερίες ενώ εγκρίνονται από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Με εντολή του Διοικητή περικόπτονται- πρωτοτυπία του κου Δερδεμέζη- να αναγκάζει -εκβιάζει τον ιατρό να εφημερεύσει στα ΤΕΠ, παρότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.


Τέλος επισημαίνουμε τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας που βρίσκονται σε μια ιδιότυπη χρόνια συνλειτουργία , λειτουργούν με διαρκή εντέλλεστε και είναι τα περισσότερο ιατρικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία της ηπείρου για τις σύγχρονες ανάγκες της υγείας των πολιτών

ΖΗΤΑΜΕ:


ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΝΙ ”Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ … ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Comments


bottom of page