top of page

ΕΙΝΗ: Δεν έχουν τελειωμό οι μετακινήσεις γιατρών με εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (Ε.Ι.Ν.Η.)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 10-5-21


Δεν έχουν τελειωμό οι μετακινήσεις γιατρών με εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ.


Οι περισσότεροι είναι γιατροί των Κέντρων Υγείας της περιοχής που μετακινούνται για να καλύψουν κενά στα δύο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, δεκα γιατροί στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, άλλοι τόσοι στο ΠΓΝΙ ( ΤΕΠ και Κέντρο Εμβολίων ).


Διαμαρτύρονται οι συνάδελφοι για τις πολλές μετακινήσεις που καλύπτουν κενά με ανορθόδοξο τρόπο και στερούν ταυτόχρονα από το δυναμικό της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσωπικό, οδηγώντας τους πολίτες σε απόγνωση και αναζήτησης Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών στα Νοσοκομεία.


Αν κάποιος τολμήσει να αναδείξει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, τιμωρείται με πολύμηνη μετακίνηση, όπως γίνεται σε γιατρό του Κ. Υ. Μετσόβου ο οποίος μετακινείται για 2ο τρίμηνο. Κάποιοι όμως πληρώνουν τη νύφη. Σε σύνολο 60 περίπου Γενικών Γιατρών στα Κέντρα Υγείας του Νομού έχουν επωμισθεί το βάρος λίγοι.


Στο ΚΥ Δερβιζιάνων υπηρετούν 7 Γενικοί Γιατροί ο ένας είναι με εντέλλεστε στο ΤΕΠ


Στο ΚΥ Κόνιτσας υπηρετούν 5 Γενικοί Γιατροί και 4 Αγροτικοί ο ένας είναι με συνεχόμενα εντέλλεστε στα ΤΕΠ του ΠΓΝΙ


ΚΥ Πραμάντων υπηρετούν 7 Γενικοί Γιατροί από τους οποίους δύο είναι με συνεχή εντέλλεσθε ( 7 μήνες) στα ΤΕΠ και 6 Αγροτικοί Γιατροί


ΚΥ Βουτσαρά που έχει 16 Γενικούς Γιατρούς χωρίς κανένα εντέλλεστε, και


ΚΥ Δελβινακίου έχει 16 Γενικοί Γιατροί χωρίς κανέναν με εντέλλεστε.


Διαμαρτύρονται για την άδικη μεταχείριση και ζητούν την άμεση επιστροφή στις θέσεις τους.


Η ανάγκη αξιοποίησης των Κέντρων Υγείας ως εμβολιαστικά Κέντρα είναι άμεση.


Η ανάγκη παροχής υπηρεσιών στα Κέντρα Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές είναι υπαρκτή μια και πολλοί πολίτες αδυνατούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και ως εκ τούτου η ανάγκη επιστροφής των γιατρών που έχουν μετακινηθεί είναι αναγκαία.


Νέα εντέλλεσθε για μετακινήσεις από το Αναισθησιολογικό του ΠΓΝΙ, του Νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα και του Νοσοκομείου Πρέβεζας για το Νοσοκομείο Λευκάδας.


Οι αναισθησιολόγοι είναι η ειδικότητα γιατρών που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των μονάδων covid, των χειρουργείων, των ΤΕΠ, και των ΜΕΘ και η οποιαδήποτε μετακίνησή τους στερεί τα ήδη αποδεκατισμένα σε προσωπικό νοσοκομεία, επιβαρύνει του ήδη κουρασμένους ιατρούς και δεν λύνει το πρόβλημά στο σύνολό του. Τα προβλήματα αυτά τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές αλλά συνεχίζουμε να είμαστε γυρολόγοι.


Είναι πρόκληση η παραπέρα υπερεκμετάλευση των ειδικευόμενων και των επικουρικών συναδέλφων, που έχουν μεταβληθεί σε αναλώσιμο υλικό για ανάγκες που ανήκουν σε ΥΠΕ και υπουργείο.. Δεν έφταναν τα ΤΕΠ και οι παραπάνω εμβολιαστικές γραμμές στο ΠΓΝΙ , τώρα καλούν τους συναδέλφους να στελεχώσουν σε καθημερινή βάση τον επιδημιολογικό έλεγχο με RAPID test στην είσοδο του υπογείου του ΠΓΝΙ, μετά την απόσυρση του ΕΟΔΥ από την παραπάνω διαδικασία.


Η διοίκηση του ΠΓΝΙ εξέδωσε πρόγραμμα από 1 εως 31-5-21 φορτώνοντας επιπλέον τους συναδέλφους , που καλούνται να γίνουν γυρολόγοι σε πρόσθετο ρόλο.


Η μετατροπή των συναδέλφων που κρατούν ζωντανή τη λειτουργία του νοσοκομείου πέρα του ότι στερεί υπηρεσίες υγείας από τους ασθενείς στα τμήματα που νοσηλεύονται, επιβαρύνει πρόσθετα και την Ιατρική εκπαίδευση στο Νοσοκομείο. Γίνεται ένα λιθάρι για την παραπέρα μετατροπή των Νοσοκομείων σε νοσοκομεία μιας νόσου.


Ο ρόλος της επιδημιολογικής επιτήρησης στο Νοσοκομεία αφορά τον ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται μέσω εντολών των διοικήσεων σε συναδέλφους ή εργαζόμενους, που έχουν ξεζουμιστεί και εξαντλήσει κάθε ανιδιοτελή θέληση τους για προσφορά στο Νοσοκομείο.


Ζητάμε την ακύρωση της απόφασης της διοίκησης του ΠΓΝΙ και την μεταφορά του αναγκαίου επιδημιολογικού ελέγχου εκεί που ανήκει, δηλαδή στον κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης που σημαίνει νέους εργαζόμενους στα νοσοκομεία επιφορτισμένους για τον σχετικό έλεγχο και την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.Comentários


bottom of page