top of page

ΕΙΝΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 12/01/24

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 12/01/24

Αρίθμ. πρωτ.: 6


Καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά  την τραγική κατάσταση ιατρικής υποστελέχωσης στο Απεικονιστικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άρτας, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της και της Τριμελούς Επιτροπής των γιατρών του νοσοκομείου. Άλλωστε παρόμοιες καταστάσεις τραγικής υποστελέχωσης υπάρχουν στα Απεικονιστικά Εργαστήρια πολλών νοσοκομείων της χώρας.


Αντί να γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις γιατρών Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων), οι διοικήσεις και η κυβέρνηση από τη μία εξαναγκάζουν σε έκνομη υπερεργασία τους εναπομείναντες γιατρούς και από την άλλη ταυτόχρονα προωθούν την ιδιωτικοποίηση της διαγνωστικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.


Ο διοικητής του νοσοκομείου Άρτας συνεχίζει να στέλνει  «εντέλλεσθε» σε γιατρούς για μεγάλη υπέρβαση του προβλεπόμενου ορίου εφημεριών ανά μήνα.


Προειδοποιούμε πως τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και συνεπάγονται σοβαρές ποινικές ευθύνες για τον εντέλλοντα. 


Απαιτούμε να καλυφθούν επιτέλους τα κενά με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και να σταματήσουν οι έκνομες και αυταρχικές ενέργειες. Για την λειτουργία του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Αρτας είναι επιβεβλημένη η άμεση και κατά προτεραιότητα κάλυψη με τρεις (3) μόνιμους Ακτινολόγους.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Η.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page