top of page

ΕΙΝΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

27/03/2023


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Η συνάδελφος παθολόγος, Αργυρή Ερωτοκρίτου, επιμελήτρια Β΄, που μόλις διορίστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τοποθετήθηκε στην Ε΄ Παθολογική κλινική, την επόμενη κιόλας μέρα έλαβε εντολή της διοίκησης που τη μετακινεί παράνομα στην Πολυκλινική Αθηνών (πρώην νοσοκομείο που λειτουργεί μόνο τακτικά εξωτερικά ιατρεία).


Δεν έχει περάσει μήνας που λόγω ελλείψεων μετά τις παραιτήσεις δυο επιμελητών στην Ε΄ Παθολογική του ίδιου νοσοκομείου, μετακινήθηκαν παθολόγοι από άλλες κλινικές και αναμενόταν ο νέος διορισμός για να συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των επιμελητών.


Αποτελεί πλέον πάγια τακτική των διοικήσεων η μετακίνηση γιατρών με επίκληση στις "ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν". Η συγκεκριμένη όμως μετακίνηση γίνεται για "κάλυψη αναγκών" σε νοσοκομείο που δεν υπάρχουν τέτοιες καταγεγραμμένες ανάγκες. Από ένα νοσοκομείο μάλιστα πρώτης γραμμής, το μεγαλύτερο της χώρας. Άρα, είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι καθαρά εκδικητική kai τιμωρητική. Αποτελεί συνέχεια της τακτικής τρομοκράτησης των εργαζομένων που τολμούν να πουν τα αυτονόητα απέναντι σε μια κυβέρνηση που διαλύει και ξεπουλά το ΕΣΥ.


Είναι πρόκληση, νέοι συνάδελφοι που πρωτοδιορίζονται στο νοσοκομείο, με διάθεση να προσφέρουν στη δημόσια υγεία, να μετακινούνται αναίτια σε θέσεις για τις οποίες διοίκηση και υπουργείο επέλεξαν να μην καλύψουν στην τελευταία προκήρυξη.


Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφαση τοποθέτησης της συναδέλφου Ερωτοκρίτου Αργυρής στην Πολυκλινική και να επιστρέψει στην Παθολογική του Ευαγγελισμού, στην οποία και προσλήφθηκε.



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page