top of page

ΕΙΝΑ: Το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά - Χρέος μας η υπεράσπισή του

ΑΠ.31.2022 01/06/2022


Το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά - Χρέος μας η υπεράσπισή του


Η κα Γκάγκα υποσχέθηκε αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο. Την προκήρυξη δηλαδή των κενών θέσεων παιδο-αναισθησιολόγων ώστε να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο αδιέξοδο.


Διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις για τις υποσχέσεις της αναπλ.υπουργού. Γιατί έπρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι;


Ήδη, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ έχει δημιουργηθεί μια εικόνα διάλυσης, εγκατάλειψης και επισφάλειας, απωθητική για την προσέλευση νέων συναδέλφων. Αναισθησιολόγοι έχουν παραιτηθεί λόγω των εξαντλητικών ρυθμών εργασίας και των τεράστιων ευθυνών που μετακυλίονται στις πλάτες τους εξαιτίας των κυβερνητικών και διοικητικών χειρισμών. Εκτιμούμε ότι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις, αν δεν υπάρξει αλλαγή ρότας από την κυβέρνηση, δεν θα εκδηλωθεί το ίδιο ενδιαφέρον με αυτό της τελευταίας προκήρυξης του 2018. Τότε για μία μόνο θέση, εξέφρασαν ενδιαφέρον 16 παιδο-αναισθησιολόγοι.


Παρά τις υποσχέσεις, το αδιέξοδο παραμένει. Η Ελληνική Παιδο-Αναισθησιολογική Εταιρία ορίζει τα ελάχιστα όρια ασφαλείας και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία των παιδο-αναισθησιολογικών τμημάτων. Με βάση αυτά και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι επισφαλής η λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος και κατ’ επέκταση η διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Δεν γίνεται να λειτουργεί όπως-όπως και όχι όπως πρέπει. Δεν γίνεται ένα τμήμα να βασίζεται σε γιατρούς ενηλίκων, μετακινημένους, χωρίς ειδική εμπειρία και εξειδίκευση στα παιδιά. Δεν γίνεται να λειτουργεί σε συνθήκες πολεμικής εκστρατείας. Δεν γίνεται ένα ολόκληρο νοσοκομείο, όλες οι κλινικές, να λειτουργούν χωρίς οργανωμένο παιδο-Αναισθησιολογικό τμήμα.


Η αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση βαραίνει προσωπικά τον κο Καρβέλη, τον κο Πλεύρη και την κα Γκάγκα. Όχι τους γιατρούς, που στοχοποιούνται τις τελευταίες μέρες με προκλητικό τρόπο από τους ίδιους που δημιούργησαν το πρόβλημα.


Κάθε μέρα που περνά και δεν δίνεται λύση είναι μια χαμένη μέρα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την Υγεία και τη Ζωή των παιδιών.


Δεν μπορούμε να περιμένουμε την «πολύ καλή» προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού για ίδρυση νέου παιδιατρικού νοσοκομείου. Μέχρι τότε, αν και όποτε αυτό γίνει, το Καραμανδάνειο να αργοπεθαίνει;


Δεν είναι λύση το κλείσιμο, η μεταφορά ούτε η συγχώνευσή του. Αυτά εξυπηρετούν μόνο τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα που βλέπει την Υγεία ως εμπόρευμα.


Μόνο η διεκδίκηση και ο συλλογικός μας αγώνας μπορούν να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο, να επιβάλουν λύσεις προς όφελος των παιδιών:

·Κατεπείγουσα στελέχωση με τέσσερις μόνιμους παιδο-αναισθησιολόγους, κάλυψη όλων των οργανικών κενών του Νοσοκομείου

·Άμεση στήριξη του Νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, υλικοτεχνική - κτιριακή υποδομή και επείγουσα κρατική οικονομική ενίσχυση


Δίνουμε το παρόν και καλούμε όλη την κοινωνία σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Δημοτική αρχή την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7:30μμ στην πλ.Γεωργίου


Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α

ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς

ο γραμματέας, Στέλιος Τσόχατζης

Comments


bottom of page