top of page

ΕΙΝΑΠ κατά Υπουργείου για τις δεδουλευμένες εφημερίες

Αθήνα, 12/03/20


Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς όσον αφορά τις δεδουλευμένες εφημερίες. Συγκεκριμένα:


1. Τακτικές εφημερίες. Έγκαιρα από τα μέσα Φεβρουαρίου 2020 είχαμε επισημάνει μέσω ΟΕΝΓΕ πως πρέπει να εγκριθεί κεντρικό το συνολικό πανελλαδικό κονδύλι τακτικών εφημεριών 1ου τριμήνου 2020 ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες 2020 μέχρι τις 15 Μαρτίου. Η πολιτική ηγεσία τελικά ενημέρωσε πως υπέγραψε την σχετική έγκριση στις 28/2. Όμως στην συνέχεια διαπιστώσαμε πως η έγκριση αυτή ήταν μόνο «στα χαρτιά» γιατί δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία πίστωσης του ποσού μέσω Τράπεζας της Ελλάδας. Έτσι η αποπληρωμή δεν θα γίνει πριν τις 27/3 στην καλύτερη περίπτωση.


2. Πρόσθετες εφημερίες. Από τον Νοέμβριο 2019 επισημαίνουμε πως η προηγούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση κάλυπτε την αποπληρωμή μόνο όσων εφημεριών είχαν πραγματοποιηθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου 2019. Δυστυχώς όμως ως σήμερα παρά τις επισημάνσεις μας δεν έχει υπάρξει νεότερη ρύθμιση και οι πρόσθετες εφημερίες που εκτελέστηκαν από το δεύτερο 15θήμερο του περασμένου Οκτωβρίου και μετά ΔΕΝ μπορούν να αποπληρωθούν.


Ο εμπαιγμός αυτός μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο που οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας και όλων των βαθμίδων καλούμαστε να υπερβάλλουμε εαυτούς με αυτοθυσία λόγω της επιδημίας. Η πολιτεία όμως για άλλη μια φορά όχι μόνο δεν στέκεται στο ύψος της αλλά δεν τηρεί ούτε τις πιο στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντί μας.


Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποπληρωθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες στους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ.


ΕΙΝΑΠ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page