top of page

ΕΙΝΑΠ: Δελτίο τύπου για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη

Αθήνα, 29/04/2020

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς

Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας από την Τρίτη 21/04 και σε απεργία δίψας από την Δευτέρα 27/4, διαμαρτυρόμενος για την αιφνίδια μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Γρεβενών, στις 16/4/2020.


Η μόνη εξήγηση για την μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη είναι η συμμετοχή του στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων από 14/4/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας.

Αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας ότι ο Β. Δημάκης καταφεύγει για 2η φορά στην απεργία πείνας και δίψας, μετά το 2018, οπότε και κατόρθωσε να κερδίσει το δικαίωμα παρακολούθησης των μαθημάτων της σχολής του.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον κρατούμενο απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο ζωής, καθώς η υγεία του είναι ήδη καταπονημένη, και συντασσόμαστε με το αίτημά του να επαναμεταχθεί στον κοιτώνα του στις φυλακές Κορυδαλλού. Το δικαίωμα στη ζωή και στην εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο.


ΕΙΝΑΠ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page