top of page

ΕΙΝΑΠ: Απαιτούμε τώρα την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείο Παμμακάριστος με παθολόγους και πνευμονολόγο

Αθήνα 03/03/2021


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε ότι στις 26/02/20 ο Διοικητής του νοσοκομείου Παμμακάριστος με επείγον έγγραφό του εντάσσει άμεσα τους ειδικούς γιατρούς όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου σε ένα διατομεακό τμήμα covid και τους υποχρεώνει να αναλάβουν την νοσηλεία ασθενών με covid, τόσο στο πρωινό ωράριο όσο και στις εσωτερικές εφημερίες.


Η αιτιολογία που αναφέρει είναι ότι οι 5 γιατροί του παθολογικού τμήματος έχουν επιβαρυμένο φόρτο εργασίας λόγω της πανδημίας και πράγματι έτσι είναι.


Σε έγγραφό τους προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου στις 12/02/20, που κοινοποιήθηκε στην ΕΙΝΑΠ, οι συνάδελφοι του παθολογικού τμήματος επισημαίνουν ότι εδώ και μήνες ζητούν την ενίσχυση του νοσοκομείου με παθολόγους και πνευμονολόγους που ποτέ δεν ήρθαν. Σημειώνουν επίσης, ότι με την παρούσα σύνθεση και με μια μόνο high - flow συσκευή οξυγόνου η νοσηλεία πλέον των 40 ασθενών είναι επισφαλής.


Αντί να λάβει υπόψη του τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και να προσπαθήσει να τα επιλύσει και να ενισχύσει το νοσοκομείο, ο κ. Διοικητής 2 συνεχίζει να συμφωνεί να αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με covid (με στόχο τους 80) και να διακομίζονται συνεχώς από άλλα νοσοκομεία ασθενείς με covid χωρίς να έχει προσλάβει από την αρχή της πανδημίας (προ έτους), ούτε ένα ειδικό πνευμονολόγο. Αντ’ αυτού καταστρατηγώντας τον Οργανισμό του νοσοκομείου και δεχόμενος έκπτωση στην ποιότητα της νοσηλείας των ασθενών, δίνει εντολή σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων (νευρολόγους, χειρουργούς, ΩΡΛ, καρδιολόγους κ.λπ.) να αναλάβουν την κλινική εξέταση και νοσηλεία και συνεπώς την ιατρική ευθύνη για την έκβασή της, σε άσχετες ειδικότητες με την νόσο, μόνο και μόνο για να καλύψει τις ευθύνες που του αναλογούν.


Επισημαίνουμε, ότι ούτως ή άλλως οι ειδικοί γιατροί των άλλων ειδικοτήτων προσφέρουν συνεχώς τις σχετικές με την ειδικότητά τους υπηρεσίες στους νοσηλευόμενους ασθενείς με covid, καλύπτουν τα εξωτερικά ιατρεία και το εμβολιαστικό κέντρο, ενώ οι ειδικευόμενοι όλων των ειδικοτήτων έχουν ενταχθεί στο τμήμα covid και προσφέρουν και εκεί τις υπηρεσίες τους. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με παθολόγους και πνευμονολόγο ώστε να εξασφαλιστεί η δικαιωματικά καλύτερη δυνατή ιατρική αντιμετώπιση των ασθενών με covid, δεδομένου ότι αυτοί οι ασθενείς εμφανίζουν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα και είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε ένας πνευμονολόγος στο νοσοκομείο μας, νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με covid. Ζητάμε από τον Υπουργό να δώσει λύση στο επείγον αυτό θέμα που αφορά την ασφάλεια των ασθενών και των γιατρών που εργάζονται στο νοσοκομείο.

Comments


bottom of page