top of page

ΕΙΘΕΛ: Στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία!

Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ Π.Π.Ι.ΛΕΙΨΩΝ&ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ


Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη, καλούμε τους τοπικούς φορείς σε κοινό αγώνα. Λίγες ημέρες έμειναν έως την Πέμπτη που εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν μια απεργιακή μάχη από τις ποιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων σε μια περίοδο ιδιαίτερη που απειλούνται η υγεία και τα δικαιώματα του λαού μας. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε την έξαρση της πανδημίας σε όλη την χώρα άλλα και στο νησί της Πάτμου, με 27 έως σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 10 ήμερο. Οι λιγοστοί γιατροί του Κέντρου Υγείας έχουν βρεθεί στα όρια της σωματικής κατάρρευσης, λόγο τών ελλείψεων σε προσωπικό. Από σήμερα 8 εργαζόμενοι του Κ.Υ Πάτμου μπαίνουν σε καραντίνα λόγο έκθεσης στον ιό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του κέντρου υγείας να είναι στον αέρα . Συνάδελφοι όλους αυτούς τους μήνες της επιδημίας δεν έγινε ούτε μια μόνιμη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, ούτε καν επικουρικού, στις δομές που υπηρετούμε. Το χάλι με την υπολειτουργία της παθολογικής λόγο έλλειψης παθολόγων συνεχίζεται στο νοσοκομείο Λέρου. Η έλλειψη βασικών ειδικοτήτων συνεχίζεται παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου. Το ιατρείο Αγαθονησίου αρκετές ημέρες τον μήνα δεν έχει ιατρό. Το ιατρείο Λειψών λειτουργεί με ένα αγροτικό ιατρό.


Στην καρδιά της πανδημίας, με τα δημόσια νοσοκομεία φρακαρισμένα και το προσωπικό τους κατάκοπο, με τους ασθενείς να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές, είτε να παίρνουν πρόωρο εξιτήριο, η κυβέρνηση συντάσσει έναν ακόμα κρατικό προϋπολογισμό με περικοπές στη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, εντείνοντας την πολιτική της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.


Ταυτόχρονα γίνεται πλέον εμφανές το χτύπημα κάθε συλλογικής δράσης, στην προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου». Το βλέπουμε σε όλη την επικράτεια αλλά και στην περιοχή μας με την συντονισμένη επίθεση στον πρόεδρο της Ένωσης από την περιφέρεια. Παράλληλα η βιομηχανία αντεργατικών νομοσχεδίων συνεχίζεται απρόσκοπτα.


Τα αιτήματα πρέπει τώρα να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά στην απεργία της Πέμπτης. Να αποτελέσει η πανεργατική κινητοποίηση σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, με σύγχρονες υπηρεσίες για όλους.


Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι επικουρικοί συνάδελφοί μας.

Να προσληφθούν με έκτακτη ρύθμιση σε μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ όλοι οι γιατροί που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση 2018 - 2020.


Να γίνουν με έκτακτη ρύθμιση μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού.

Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα Υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Πλήρης τακτικός έλεγχος σε όλες τις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας, σε μεγάλους εργασιακούς.

Επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.


Μόνιμα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ σε Λέρο και Πάτμο έως την ύφεση της Πανδημίας.

Να μην προχωρήσει το αισχρό σχέδιο κυβέρνησης και της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά .

Όχι στην κατάργηση δια νόμου του 8ωρου.

Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες .

Όχι στους μισθούς των 200 ευρώ.

Comentarios


bottom of page