top of page

ΕΓΕΣΥΝΡ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ 7ΗΣ ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΓΕΣΥΝΡ_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΓΕΣΥΝΡ ΜΕ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ 7ΗΣ ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥΠραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 16.06.2022 στο ΓΝ Ρεθύμνου του Προέδρου ΕΓΕΣΥΝΡ κου Εμμ. Χριστοδουλάκη με τον Υποδιοικητή 7ης ΥΠε κ. Ν. Παπαβασιλείου κατόπιν πρόσκλησης από τον Διοικητή του ΓΝ Ρεθύμνου κ. Ελ. Μαρκάκη. Παρόντες στην συνάντηση, εκτός από τους προαναφερθέντες ήταν και η διοικητική Δ/ντρια Δ. Κίντα, ο Δ/ντης της τεχνικής υπηρεσίας Μ. Αποστολάκης και ο Δ/ντης της Ορθοπεδικής κλινικής Μ. Δασκαλογιαννάκης.


Συζητήθηκαν τα εξής:


1. Το άμεσο άνοιγμα της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας και η έναρξη των τακτικών χειρουργείων. Αναδείξαμε την αναγκαιότητα διεξαγωγής τακτικών χειρουργείων στο ΓΝΡ, καθώς η ΕΓΕΣΥΝΡ θεωρεί ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υψηλού επιπέδου χειρουργικές υπηρεσίες του ΓΝ Ρεθύμνου. Ενίσχυση και στελέχωση κλινικών και τμημάτων του ΓΝ Ρεθύμνου σημαίνει βελτιωμένες ποσοτικά και ποιοτικά υπηρεσίες προς τον πολίτη. Σχετικά με το θέμα ο κος Παπαβασιλείου ανέφερε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η μετακίνηση αναισθησιολόγων από το ΓΝ Χανίων ώστε να λειτουργεί καθημερινά η δεύτερη χειρουργική αίθουσα για την εξυπηρέτηση των τακτικών χειρουργείων και την μείωση του χρόνου αναμονής των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων. Επισημάναμε την ανάγκη παράλληλης ενίσχυσης του χειρουργείου με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να μην ακυρωθεί η προσπάθεια αυτή, αλλά και να δοθεί μόνιμη λύση μακροπρόθεσμα. Να σχεδιαστεί σοβαρά, να παρουσιαστεί άμεσα και να είναι μόνιμα διαθέσιμη σταθερά από Σεπτέμβριο.


2. Αναδείξαμε την απαράδεκτη πολύμηνη γραφειοκρατία στην επαναπροκήρυξη των άγονων και μη προκηρύξεων και των καθυστερήσεων στις προσλήψεις των ειδικευομένων, φαινόμενα απαράδεκτα την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και του πολυδιαφημισμένου e-government. Πρόταση μας οι θέσεις που καθίστανται άγονες να επαναπροκηρύσσονται αυτόματα από τον εκάστοτε Φορέα (Νοσοκομεία ή ΥΠε) και όχι από το Υπουργείο περιμένοντας την επόμενη πανελλαδική προκήρυξη.


3. Σχετικά με το ζήτημα των διακομιδών βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών, δηλώσαμε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του ιατρικού σώματος με το τρέχον πρόγραμμα διακομιδών, καθώς δημιουργούνται σοβαρά κενά ασφαλείας για ασθενείς και υγειονομικούς. Ως Ένωση επανήλθαμε στην πρόταση μας, την παρουσιάσαμε στον Υποδιοικητή και αναφέραμε ότι έχει αγνοηθεί από τη Διοίκηση και την Ιατρική υπηρεσία. Επί του θέματος τοποθετήθηκε μόνο ο Διοικητής του ΓΝΡ στηρίζοντας την εφαρμογή του υπάρχοντος προγράμματος διακομιδών.


4. Τονίσαμε το πάγιο αίτημα για την αναγκαιότητα επέκτασης της ΜΕΘ με αύξηση κλινών και αντίστοιχη υποστήριξή της με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε παράλληλα να υποστηρίζεται και το πρόγραμμα των διακομιδών βαρέως πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών με ασφάλεια. Απαντώντας ο Διοικητής του ΓΝΡ ανέφερε ότι είναι στο σχεδιασμό με την επικείμενη επέκταση του νοσοκομείου.


5. Η έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό και τα ζητήματα στην καθαριότητα καταδείχθηκαν από την κα Κίντα, όπου και υπέδειξε τρόπους ενίσχυσης της υπηρεσίας καθαριότητας με επέκταση - υλοποίηση συμβάσεων με ιδιώτες εργολάβους. Αναφέρθηκε πολλάκις από την Δ/ντρια διοικητικού και τον Διοικητή του ΓΝΡ η ικανοποίησή τους με το υπάρχον ιδιωτικό εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας και τονίστηκαν οι αδυναμίες της λειτουργίας με απευθείας συμβάσεις ΣΟΧ και επικουρικό προσωπικό, καθώς «ψάχνουν προσωπικό και δεν βρίσκουν». Στα ερωτήματα που θέσαμε αν κάποιος μπορεί να υποβάλει τώρα αίτηση πρόσληψης και αν έχουν διαθέσιμες πιστώσεις για το συγκεκριμένο προσωπικό, όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές, καθώς όπως ανέφεραν είτε δεν υπάρχουν εγκρίσεις, είτε είναι ελλιπείς, είτε δεν υπάρχουν υποψήφιοι, είτε προθεσμίες ...Σίγουρα όμως υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για ιδιωτικές εργολαβίες. Τονίστηκε η απόλυτη αντίθεση της ΕΓΕΣΥΝΡ στην με κάθε τρόπο υπονόμευση της μόνιμης, σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας και στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία.


6. Ο Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας ενημέρωσε για την εξέλιξη στα θέματα της επέκτασης του νοσοκομείου και της ενεργειακής αναβάθμισης και ζήτησε ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας με προσωπικό, έτσι ώστε κατ’ ελάχιστο να μπορεί να επιβλέπει τα επικείμενα έργα. Η ΕΓΕΣΥΝΡ χαιρετίζει μεν την επικείμενη προκήρυξη των έργων με άγνωστο ορίζοντα ολοκλήρωσης -που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί 8 έτη πριν-πάγιο όμως αίτημα υγειονομικών και τοπικής κοινωνίας αποτελεί η άμεση έναρξη εργασιών για δημιουργία νέου και σύγχρονου Νοσοκομείου εκτός αστικού ιστού μετά και την παραχώρηση έκτασης με απόφαση της Συγκλήτου από το Πανεπιστημίου Κρήτης.


9. Υπήρξε σύντομη συζήτηση ενημέρωση του υποδιοικητή για τα ζητήματα ψυχιατρικής περίθαλψης.


10. Κλείνοντας, ο κος Παπαβασιλείου δήλωσε ότι θα πραγματοποιεί τακτικές-μηνιαίες επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης ΥΠε.


Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΝΡ


Comments


bottom of page