top of page

ΕΓΕΣΥΝΡ ΣΥΓΕΝΙΑΡ ΣΥΛΛΕΡΓΑΖΓΝΡ_ΔΤ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΕΝΓΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΦΥ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

"Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Ρ." ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

"ΣΥ.ΓΕΝ.ΙΑ.Ρ." ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΦΥ ΕΣΥ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Ρέθυμνο, 25 Ιανουαρίου 2022


ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, ο Σύλλογος Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών ΠΦΥ ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνης και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Ρεθύμνου με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες του χώρου της Δημόσιας Υγείας, συμμετέχουν στην ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, την Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 12:00 – 3:00 μμ και καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου στις 12:00, για να αναδείξουμε τα προβλήματα του δημόσιου Συστήματος Υγείας.


Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την εκδήλωση της πανδημίας Covid-19 και η χώρα μας πληρώνει βαρύ το τίμημα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη θρηνούμε πάνω από 22.000 νεκρούς και η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.


Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την Όμικρον να επελαύνει, τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό για να μην πάρει μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας.


Αντί για τη στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει τα κενά με μεθόδους επισφαλείς και επικίνδυνες για υγειονομικούς και ασθενείς, με τη μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες, με μετακινήσεις προσωπικού και κλείσιμο χειρουργείων.


Νοσούντες, μεταδοτικοί υγειονομικοί αναγκάζονται να εργάζονται εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των ασθενών, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει 6.000 υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, με πρόσχημα ότι αποτελούν «κίνδυνο» για τους ασθενείς.


Αντί για ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά test, οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της τεράστιας αναμονής στις δημόσιες μονάδες και της έλλειψης αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο.


Αντί για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης έχουμε μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον προϋπολογισμό του 2022 κατά 139 εκ. € για τα δημόσια νοσοκομεία και κατά 52% για την δημόσια ΠΦΥ.

Αντί για πρωτόκολλα περιορισμού της διασποράς στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές, εφαρμόζονται πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού που υπαγορεύονται από την κυβέρνηση, το κράτος και την εργοδοσία με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας των λίγων.


Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας. Οι αγώνες μας, η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση και δράση είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι σε βάρβαρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που απειλούν να καταργήσουν πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας Περίθαλψης, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα στα ερείπια του ΕΣΥ που οι ίδιες κατεδάφισαν και στα συντρίμμια των στοιχειωδών δικαιωμάτων των υγειονομικών.


Είναι δική μας υπόθεση να διεκδικήσουμε:

 • ΕΝΙΣΧΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης.

 • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού σε Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-Περιφερειακά Ιατρεία και ΕΚΑΒ.

 • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ επικουρικών και συμβασιούχων. ΌΧΙ στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 • Ουσιαστική, στοχευμένη ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά test (ράπιντ και μοριακά) σε όλους.

 • ΑΝΑΚΛΗΣΗ των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

 • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με απλοποίηση της διαδικασίας του προγραμματισμού εμβολιασμού των πολιτών (προσέλευση στα Εμβολιαστικά Κέντρα με ΑΜΚΑ και αστυνομική ταυτότητα).

 • ΆΝΟΙΓΜΑ παιδικών εμβολιαστικών γραμμών Covid-19 στην ΠΦΥ με υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών Παιδιάτρων. Εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.

 • ΈΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με κρατική αστική ευθύνη των ιατρών ΕΣΥ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Κατάργηση νόμων εκτρώματα Χατζηδάκι και Χουλιαράκη.

 • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ των μισθών των υγειονομικών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 με αναδρομική ισχύ.

 • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ υγειονομικού. ΌΧΙ σε συγχωνεύσεις, σε μετατροπές και κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων Υγείας. ΌΧΙ στις μετακινήσεις υγειονομικών και στα μπαλώματα στο χώρο της δημόσιας Υγείας.

 • ΕΠΙΤΑΞΗ του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ΌΧΙ στην διαλογή ασθενών Covid-19 από τις ιδιωτικές κλινικές.

 • ΌΧΙ στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης και στην στοχοποίηση των υγειονομικών.

Πιο αναγκαίες από ποτέ:

Άμεση προκήρυξη-ενίσχυση κενών οργανικών θέσεων νευραλγικών τμημάτων ΓΝ Ρεθύμνου με παροχή κινήτρων προσέλκυσης (οικονομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, προϋπηρεσίας, εκπαιδευτικά κ.α.)


Λειτουργία της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας του ΓΝ Ρεθύμνου

Διπλασιασμός των κλινών ΜΕΘ του ΓΝ Ρεθύμνου με τις αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμο – εξειδικευμένο προσωπικό


Συνεχής λειτουργία τακτικών ιατρείων και χειρουργείων ΓΝ Ρεθύμνου


Ενίσχυση και οργάνωση ΕΚΑΒ για ασφαλείς διακομιδές προνοσοκομειακά και διανοσοκομειακά


Απεμπλοκή του ΓΝ Ρεθύμνου από τον εμβολιασμό Covid-19


Νέο Νοσοκομείο εκτός αστικού ιστού με σύγχρονο οργανισμό


Νέο αναβαθμισμένο, ισχυρό και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ρεθύμνου (ΚΥΑΤ πόλης του Ρεθύμνου) με ενοποίηση των υπηρεσιών δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας


Άμεση στελέχωση Κέντρων Υγείας υπαίθρου και Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση ΟΛΗΣ της κοινωνίας!


Comments


bottom of page