top of page

ΕΓΕΣΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Καλούμε όλους τους γιατρούς που δουλεύουν στις δημόσιες δομές υγείας να ενώσουν τη φωνή τους με τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση και όλους τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, που αντιδρούν στην πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.


Απεργούμε, γιατί μας προκαλεί αγανάκτηση η ανεπαρκέστατη προετοιμασία του δημόσιου συστήματος υγείας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ενώ κερδήθηκε χρόνος με την πειθαρχία όλων μας.

Απεργούμε, γιατί οργιζόμαστε με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που ονομάζει «θωράκισ绨την πρόσληψη 400 περίπου επικουρικών γιατρών, ενώ οι ελλείψεις γιατρών στις δημόσιες μονάδες υγείας ξεπερνούν τις 6000 πανελλαδικά.


Απεργούμε, γιατί η κυβέρνηση -αντί να μονιμοποιήσει τους συναδέλφους επικουρικούς- παρατείνει την ομηρία τους για ακόμα ένα χρόνο.


Απεργούμε, γιατί αντιδρούμε στο «μπάλωμα» των κενών με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών μεταξύ τμημάτων και δομών, όπως των αναισθησιολόγων ή των γενικών γιατρών, που αποδυναμώνουν περαιτέρω ήδη υποστελεχωμένα τμήματα.


Απεργούμε, γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια, υπερβαίνοντας το πλαφόν των εφημεριών κάθε μήνα και παίρνοντας ελάχιστα από τα ρεπό που δικαιούμαστε


Απεργούμε, γιατί οι μονάδες COVID δημιουργήθηκαν με τη συρρίκνωση και συγχώνευση άλλων κλινικών, υποβαθμίζοντας την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών.


Aπεργούμε, γιατί -αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα- αυξήθηκε η αποζημίωση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τη νοσηλεία ασθενών που διακομίζονται από τις ανεπαρκείς δημόσιες δομές

Απεργούμε, γιατί μας υποτιμά η κοροϊδία της κυβέρνησης για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ, τη στιγμή που σε όλη την Κρήτη υπάρχουν μόνο 52 κλίνες.


Απεργούμε, γιατί δεν μας πτοούν οι νόμοι που περιορίζουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, τα εμπόδια που τίθενται στις διαδηλώσεις, το φακέλωμα που επιχειρείται σε μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων με το «ηλεκτρονικό μητρώο».


Απεργούμε, γιατί είναι προκλητική η διαρκής επίκληση της κυβέρνησης στην ατομική ευθύνη, στην προσπάθεια να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες για την πορεία της επιδημίας με το χαλάρωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά το άνοιγμα του τουρισμού και κατά το άνοιγμα των σχολείων, με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.


Μετατρέπουμε την ανησυχία, την αγανάκτηση και την οργή σε οργανωμένο συλλογικό αγώνα. Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για την καταδίκη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι απόδειξη της δύναμης της μαζικής δράσης.


Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν ζητάμε χειροκροτήματα ούτε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΝΓΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, σε ένα κοινό μέτωπο για τη δημόσια υγεία. Απαιτούμε:


· Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.


· Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


· Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.


· Επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


· Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.


· Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και καταβολή των αναδρομικών διαφορών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.


· Ούτε μισή ώρα εφημερίας παραπάνω από ό,τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Έγκαιρη, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων (πρόσθετων και τακτικών) εφημεριών. Αύξηση της εξευτελιστικής ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών.


· Ανθρώπινα ωράρια. 5ημερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα.


· Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.


· Θέσπιση πλαισίου κινήτρων (οικονομικών – διοικητικών - επιστημονικών) για τη στελέχωση των δομών υγείας σε άγονες – νησιωτικές περιοχές.

bottom of page