top of page

Δύο ειδικευμένες παθολόγοι για πέντε πτέρυγες τις μέρες του χιονιά!

Καταγγελία ότι δεν υπήρξε μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά προσωπικού και ασθενών


Στον εξωραϊσμό της πραγματικότητας επιμένει η κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη να υποστηρίζει ότι όλα πήγαν καλά και τα όποια προβλήματα περιορίστηκαν σε «νοσοκομεία που βρίσκονταν στα βόρεια προάστια, στο Παίδων Πεντέλης και το "Σισμανόγλειο", ως προς τη δυνατότητα εισόδου», ενώ «τα νοσοκομεία που εφημέρευαν δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός του "Σωτηρία" όπου υπήρξε μια δυσλειτουργία»...


Στο κέντρο της Αθήνας, στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος», τις προηγούμενες μέρες μόνο δύο ειδικευμένες παθολόγοι κατάφεραν να μεταβούν στο νοσοκομείο, σηκώνοντας όλο το βάρος της παρακολούθησης και ευθύνης για τη νοσηλεία δεκάδων ασθενών της Παθολογικής Κλινικής, οι οποίοι ήταν μοιρασμένοι σε ...5 πτέρυγες.


«Δεν υπήρξε ενημέρωση στους εργαζόμενους πώς θα δουλέψουμε. Δεν υπήρξε μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά ούτε του προσωπικού, ούτε των ασθενών από και προς το "Παμμακάριστος"», καταγγέλλει η μια από τις δύο παθολόγους, η οποία έκανε τη μια βάρδια μετά την άλλη και έμεινε και μετά το τέλος της χθεσινής εφημερίας.


Την Τρίτη 26 Γενάρη ο συνολικός αριθμός ασθενών ήταν 55, εκ των οποίων 3 διασωληνωμένοι σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και 4 σε υποστήριξη με συσκευή high flow. Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ, ούτε εντατικολόγο.


Μετά από δύο μέρες με δεκάδες επείγοντα περιστατικά να περιμένουν στόλο και πληρώματα του ΕΚΑΒ που εξίσου είχαν εγκλωβιστεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες, την Τετάρτη 27 Γενάρη, ημέρα εφημερίας, «ήταν αναμενόμενη η αύξηση στις προσελεύσεις, έφτασαν πολλά περιστατικά. Όλα σε βαριά κατάσταση. Το ΕΚΑΒ έφερνε το ένα φορείο μετά το άλλο». Ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέβηκε στους 73, οι 3 διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ στην υποτυπώδη ΜΑΦ του νοσοκομείου και 5 είναι σε υποστήριξη αναπνοής με high flow, ενώ μετακινήθηκε μια ειδικευμένη ιδιώτης γιατρός από εμβολιαστικό κέντρο.


Υπενθυμίζεται ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο του νοσοκομείου κρίνει ως ασφαλή αριθμό νοσηλευομένων στην Παθολογική Κλινική έως 45 ασθενείς. Με εντολή του υπουργείου Υγείας και της ΥΠΕ, αυθαίρετα χωρίς επιπλέον προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, τα παθολογικά κρεβάτια σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε 110!


«Ξεκίνησα νωρίς το πρωί να κάνω επισκέψεις στους 75 ασθενείς που νοσηλεύονται σε 5 διαφορετικές πτέρυγες, στις 8 το βράδυ δεν είχα προλάβει να τους δω όλους. Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας "αστοχίας". Εξάλλου και με λιακάδα, πάλι 4 παθολόγοι είμαστε για δεκάδες παθολογικά περιστατικά, Covid, για τα επείγοντα. Η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι δραματική και επικίνδυνη», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ τη χαριστική βολή έδωσε και η οδηγία για την 5ήμερη καραντίνα. «Ο ένας μετά τον άλλο οι συνάδελφοι βγαίνουν θετικοί στα τεστ, όπως σε όλα τα νοσοκομεία, και γυρνούν στην 5η μέρα με θετικό τεστ και ήπια συμπτώματα (κόπωση κ.ά.)».

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page