top of page

Δυναμική και μαζική η συγκέντρωση για την Δημόσια Δωρεάν Υγεία την Τρίτη 23/03

Με παλμό και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που κάλεσε η Ε.Ι.Ν.Α για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία την Τρίτη 23/03 στην πλατεία Γεωργίου. Συμμετείχαν εκατοντάδες κόσμου, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, διαδηλώνοντας ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, που έχει γονατίσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους εδώ και ένα χρόνο, που έχει φέρει το ΕΣΥ και τους υγειονομικούς, στο χείλος του γκρεμού.




Χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Ι.Ν.Α για έναν διαρκή αγώνα διεκδίκησης, για να γίνει το επιτακτικό και επίκαιρο αίτημα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας λαϊκή υπόθεση: ο Δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΤΟΜΥ της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κανελλάκης , ο Δημήτρης Μπάλλας Γεν.Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, ο Αντρέας Σουρούνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, η Ντίνα Μπελερή εκ μέρους του Δ.Σ της Α’ΕΛΜΕ Αχαΐας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Πάτρας και άλλων φοιτητικών συλλόγων.


Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που βάζουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη των λίγων πάνω από την αξία της Υγείας και των Ζωής των πολλών. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αγωνιζόμαστε. ΩΣ ΕΔΩ.


Ήρθε η ώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή. Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία να γίνει λαϊκή απαίτηση.


Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε. Για το δικαίωμα στην Υγεία, τη Ζωή, την Παιδεία, την Εργασία και την Ελευθερία. Απέναντι στις πολιτικές που μας καταδικάζουν σε έναν καθημερινό ζόφο. Να παλέψουμε από κοινού για:


Αλλαγή επιδημιολογικής στρατηγικής με μαζικά δωρεάν τεστ-ιχνηλάτηση-καραντίνα


Να μη μείνει κανένας συμπολίτης χωρίς ποιοτική δημόσια και δωρεάν περίθαλψη – Έκτακτη ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Αχαΐας – Επίταξη του ¨Ολυμπίου¨- Άνοιγμα του Θώρακος


Μαζικός ταχύς εμβολιασμός όλου του πληθυσμού


Μέτρα προστασίας στους χώρους σπουδών, δουλειάς και τα ΜΜΜ


Ουσιαστική ενίσχυση της πληττόμενης κοινωνίας από τις συνέπειες της πανδημίας


Απόσυρση όλων των αντιδημοκρατικών διατάξεων και νόμων που μας γυρνάνε σε άλλες εποχές


Λεφτά για Υγεία-Παιδεία- Κοινωνικά αγαθά και όχι για την καταστολή

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page