top of page

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡ.-ΛΕΥΚ.: ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΙΝΗ-ΟΕΝΓΕ & ΝΤ ΑΔΕΔΥ

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για το αποτέλεσμα των εκλογών για ΕΙΝΗ- ΟΕΝΓΕ και ΝΤ ΑΔΕΔΥ


27 Ιανουαρίου 2022


Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Ηπείρου Λευκάδας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες συνάδελφους, μαχόμενους ιατρούς του ΕΣΥ που στήριξαν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για το ΔΣ της ένωσης, για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και του Ν.Τ Της ΑΔΕΔΥ. Το αποτέλεσμα των εκλογών, έχει ένα σαφές στίγμα: ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ σε όλες τις κάλπες με αύξηση από 3 σε 4 έδρες στην ΕΙΝΗ και πτώση των ψηφοδελτίων που στηρίχτηκαν από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα είναι ελπιδοφόρο, σηματοδοτεί τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο αγώνας των γιατρών σε Ήπειρο- Λευκάδα. Από καλύτερες θέσεις να αντιμετωπιστεί η διαχρονική προσπάθεια εκφυλισμού της ΕΙΝΗ από τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δυναμώσει περισσότερο η αγωνιστική παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ.


Δεσμευόμαστε ότι, ακόμη πιο αποφασιστικά θα επιμείνουμε να υπάρξουν συλλογικές – αγωνιστικές διαδικασίες. Η ΕΙΝΗ να έχει αγωνιστική κατεύθυνση απόκρουσης όλων των πολιτικών που βλέπουν τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών και την προστασία της υγείας του λαού ως κόστος. Ενάντια στις πολιτικές υγείας της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μετέτρεψαν τις δομές υγείας σε επιχειρήσεις και συνεχίζουν αυτό το έργο με την προώθηση του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ, με τη στήριξη των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων τους στο ΕΣΥ. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αξιοποιηθούν οι αγωνίες όλων μας, η αγανάκτηση, οι κινητοποιήσεις, ως «προοδευτικό σκαλοπάτι» για ανεβοκατέβασμα αντιλαϊκών κυβερνήσεων, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν.


Στο νέο ΔΣ της ΕΙΝΗ, στο οποίο αποτυπώθηκαν οι συσχετισμοί που επέλεξαν οι συνάδελφοι, κάθε δύναμη και κάθε μέλος του ΔΣ αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν οι αποφάσεις και η λειτουργία του ΔΣ θα είναι σε αγωνιστική κατεύθυνση, με στόχους και αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των γιατρών και του λαού. Σε σύγκρουση, όχι επιλεκτικά, αλλά με το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που άφησαν παρακαταθήκη όλες οι κυβερνήσεις. Σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα της περιοχής. Με καθαρή στάση σε όλα τα ζητήματα. Δεν θα παραβλέψουμε π.χ. την κοινή απόφαση των 3 ψηφοδελτίων, πλην ΔΗΠΑΚ, ακύρωσης των εκλογών τον Δεκέμβρη, δίνοντας χρόνο για την «πολύπλευρη προετοιμασία» του φιλοκυβερνητικού ψηφοδελτίου της απερχόμενης προέδρου.


Έχοντας πλούσια εμπειρία και επίγνωση του πόσο κρίσιμο είναι να σταθεί το υγειονομικό κίνημα όρθιο στην παρούσα φάση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα οξυμένα προβλήματα των δομών υγείας σε Ήπειρο-Λευκάδα, θα οξύνουμε το μέτωπο με την εργοδοτική αυθαιρεσία που κλιμακώνεται στους χώρους δουλειάς και θα αγωνιστούμε, έχοντας ως συμμάχους την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που απαιτεί δωρεάν- δημόσιες υπηρεσίες Υγείας τόσο σε πρωτοβάθμιο, όσο και σε δευτεροβάθμιο-τριτοβάθμιο επίπεδο.


ΓΙΑ ΔΣ ΕΙΝΗ

bottom of page