top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Γενική Συνέλευση Ιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/3/22


Στα πλαίσια της απόφασης της ΓΣ 16/3/22 (επισυνάπτεται) πραγματοποιήθηκε σήμερα 22/3/22 συνέντευξη τύπου στην οποία εκτός του κυρίως θέματος που αναφέρεται παρακάτω, έγινε αναφορά και σε άλλα σοβαρότατα θέματα του νοσοκομείου (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, κτιριακό κλπ). Τονίστηκε για μια φορά ακόμα η δίκαιη οργή των ιατρών και των λοιπών εργαζόμενων του νοσοκομείου για το γεγονός πως η πολιτεία όχι μόνο επιμένει να μην αναγνωρίζει έμπρακτα την σημαντικότατη επιστημονική και κοινωνική προσφορά του νοσοκομείου Νίκαιας αλλά διαρκώς την υπονομεύει περιφρονητικά όπως τώρα με την απαράδεκτη απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ και υπογραφή του υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη.


Ξαναεπισημάνθηκε πως δεν επιτρέψουμε να απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μας ούτε ένας υγειονομικός από τους περίπου 150 που τυπικά η οργανική τους θέση παραμένει στον οργανισμό του Δ. Αττικής. Επίσης πως απαιτούμε επίσημη επανόρθωση της υβριστικής για τους υγειονομικούς του νοσοκομείου μας και για όλους τους υγειονομικούς της 2ης ΥΠΕ φρασεολογίας πως δήθεν το Αττικό είναι «το μόνο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ» (μια φράση που εκτός όλων των άλλων είναι έκνομη) και πως δήθεν οι μεγαλοκαθηγηταί του Αττικού είναι οι μόνοι άξιοι ιατροί σε όλη την 2η ΥΠΕ.

Παρευρέθηκαν και εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους

- Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη κ. Ιωακειμίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γκοντζαμάνης

- Ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Θεόδοτος

- Η κ. Κασιμάτη Βουλευτής Β’ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ)

- Ο κ. Ραγκούσης Βουλευτής Β΄ Πειραιά (ΣΥΡΙΖΑ)

- Η κ. Μπακαδήμα Βουλευτής Β΄ Πειραιά (ΜΕΡΑ25)

- Ο κ. Κασσιός εκπρόσωπος του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Αλεξιάδη (ΣΥΡΙΖΑ)


Η Βουλευτής Β' Πειραιά κ. Μανωλάκου (ΚΚΕ) ενημέρωσε πως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και εκδήλωσε την συμπαράστασή της. Την ευχαριστούμε ολόθερμα επίσης.


Τους/τις ευχαριστούμε ολόθερμα


Παρακάτω η ομόφωνη Απόφαση ΓΣ γιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά, 16/3/22


Kοινοποιήθηκε ως επίσημο έγγραφο νέα σχετική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ (όργανο του υπουργείου στο οποίο προεδρεύει ο υπουργός και συμμετέχουν οι διοικητές των ΥΠΕ) ημερομηνίας 30/11/21 όπου με εισήγηση του ίδιου του υπουργού κ. Πλεύρη ζητείται από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση ώστε να συγχωνευτούν οι οργανισμοί των νοσοκομείων «Αττικού» και Δυτικής Αττικής που είχαν εκδοθεί το 2012 επί Λοβέρδου πριν το κλείσιμο του Δυτικής Αττικής με «ενοποίηση» των τότε 2 σχετικών ΦΕΚ «συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο των οργανικών θέσεων προσωπικού». Κι αυτό παρά τις επίσημες δεσμεύσεις του διοικητή της 2ης ΥΠΕ ήδη από Σεπτέμβριο 2021 πως δεν θα απομακρυνθεί από το νοσοκομείο μας κανένας υγειονομικός που η οργανική του θέση είναι στο Δ. Αττικής. Στο ίδιο έγγραφο (απόφαση ΚΕΣΥΠΕ 30/11/21 με εισήγηση και υπογραφή του κ. Πλεύρη) αφιερώνεται μια ολόκληρη σελίδα – ύμνος – λιβάνισμα στους κκ πανεπιστημιακούς Καθηγητάς του «Αττικού» που μόνο αυτοί είναι άξιοι γιατροί ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ 2η ΥΠΕ (χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το «Αττικόν» λόγω του πολυσχιδούς έργου των εκεί Καθηγητών είναι το «μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ» ( ; ) ενώ όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ αφήνεται σαφέστατα να εννοηθεί πως είναι κέντρα πρώτων βοηθειών αισχίστης υποστάθμης στελεχωμένα από «γιατρουδάκια» που οφείλουν να προσκυνούν τους κκ Καθηγητάς. Όλα τα παραπάνω σαφέστατα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους γιατρούς ΕΣΥ (ειδικευόμενους και ειδικευμένους) και με τους λοιπούς εργαζόμενους του «Αττικού». Αποτελούν παρασκηνιακές ενέργειες μιας συγκεκριμένης κλίκας μεγαλοκαθηγητών. Η νέα δέσμευση του διοικητή 2ης ΥΠΕ που τέθηκε υπόψη μας σήμερα είναι μεν σε θετική κατεύθυνση όμως είναι ελλιπής, δεν μπορεί να υπερκεράσει απόφαση ΚΕΣΥΠΕ με υπογραφή υπουργού, δεν μας καλύπτει.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση πλήρη και ισότιμη μεταφορά στον οργανισμό του νοσοκομείου μας όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχόμενων από το Δ. Αττικής που εργάζονται ή έστω εφημερεύουν στο νοσοκομείο μας. Δηλαδή να υλοποιηθεί έμπρακτα, νομοθετικά και με υπογραφή υπουργού η δέσμευση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κάτι που έχει ζητηθεί ήδη από πέρυσι και ΔΕΝ υλοποιείται παρά τις επαναλαμβανόμενες καθησυχαστικές δεσμεύσεις από την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ οι οποίες διαρκώς αναιρούνται με υπογραφές υπουργού.

  • Να ανασκευαστεί με νέα επανορθωτική απόφαση ΚΕΣΥΠΕ η υβριστική λίβελλος εναντίον του νοσοκομείου μας αλλά και εναντίον Ασκληπιείου Βούλας, Τζανείου, Θριασίου και όλων των γενικών νοσοκομείων των νησιών Αιγαίου η οποία αναφέρει τους μεγαλοκαθηγητάς του «Αττικού» ως δήθεν τους μόνους άξιους ιατρούς στην 2η ΥΠΕ και το Αττικό ως δήθεν «το μόνο τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης ΥΠΕ», μια διατύπωση που κοντά σε όλα τα άλλα είναι τελείως έκνομη.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Σε νέα ΓΣ γιατρών την Δευτέρα 21/3/22 ώρα 12 το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην οποία καλούμε να παρευρίσκονται οι βουλευτές της Β’ Πειραιά και οι δήμαρχοι της περιοχής. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα έχουμε ως τότε από το ΚΕΣΥΠΕ και τον υπουργό Υγείας, θα συζητήσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές δράσεις για τις οποίες ζητάμε την κάλυψη ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ με αφετηρία την Δευτέρα 21/3/22 που ζητάμε να καλυφθούμε με προκήρυξη στάση εργασίας για τους γιατρούς του νοσοκομείου Νίκαιας 12 το μεσημέρι ως 3 μμ.


Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου να συμμετάσχει. Καλούμε και όλους τους φορείς σε συμπαράσταση.


Παρακάτω η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ:


Kommentare


bottom of page