top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΗ ΓΙΑ Γ.Ν. - Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

(Ε.Ι.Ν.Η.) Δ/νση Π.Γ.Ν.Ι. (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 45500) ΦΑΞ : 26510 40756 email:einh@otenet.gr


ΙΩΑΝΝΙΝΑ 19-7-2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. - ΚΥ Φιλιατών αποτυπώθηκε στη Γενική Συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε στις 15-7-2022 εν μέσω καλοκαιριού και με τα κρούσματα covid να αυξάνονται συνεχώς, Στο Νοσοκομείο Φιλιατών καταγράφονται σωρεία προβλημάτων και όπως όλα τα νοσοκομεία και αυτό δου λεύει με το φιλότιμο και τις αντοχές των εργαζομένων Τα προβλήματα είναι σοΩβαρά και αφορούν επισφαλή εφημέρευση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξε πέρασε προ πολλού ,πρίν την πανδημία τις "κόκκινες γραμμές " ασφαλούς καθημερινής εφημέρευσης καθώς:


• Εφημερεύουν εδώ και 3χρόνια χωρίς ακτινολόγο, χωρίς αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και χω

ρίς μικροβιολόγο τα τελευταία δύο χρόνια πάνω απο 6 φορές το μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και ιατρούς. Η έλλειψη ιατρών είναι μεγάλη, οι κενές οργανικές θέσεις είναι 21 καθώς υπηρετούν 34 γιατροί ΕΣΥ και 13 επικουρικοί –covid . Η κατάσταση θα επιδεινωθεί με τις οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και τις ελλείψεις ειδικευομένων Η προμήθεια εδώ και χρόνια Μαγνητικού Τομογράφου ο οποίος παραμένει ανενεργός, λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού ιατρών, χειριστών, νοσηλευτών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρώ τα αγοράζονται μηχανήματα και μετά ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλεψη για το ανάλογο προσωπικό Το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό λόγω αναστολής, δεν νοείται νοσοκομείο χωρίς φαρ μακοποιό! Τα δύο ασθενοφόρα που υπήρχαν για το νοσοκομείο από δωρεάν παραχωρήθηκαν από 2ετίας στο κέ ντρο του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας λόγω βλάβης τριών από τα πέντε ασθενοφόρα τους. Απαραίτητη είναι η ενίσχυση του στόλου ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες διακομιδές. Εδώ και ενάμιση χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο No σοκομείο - KY Φιλιατών με το υφιστάμενο προσωπικό, επιβαρύνοντας τα υπόλοιπα τμήματα του No σοκομείου και χωρίς να εξασφαλιστεί απαιτούμενη χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στήριξαν και στηρίζουν την λειτουργία της ΜΑΦ με κάθε τρόπο, χωρίς να έχουν απαιτήσεις ή να θέ σουν προϋποθέσεις(εξειδικευμένο προσωπικό). Ταυτόχρονα στήθηκαν και λειτουργούν μέχρι και σή μερα η Μονάδα Λοιμωδών, τα επείγοντα και κλινική υπόπτων περιστατικών Covid-19.(ελλιπές προσω πικό)


Όλα αυτά οδήγησαν τους γιατρούς να προκηρύξουν 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας με την κά λυψη της EINH.


Ζητάμε το αυτονόητο


Άμεση πρόσληψη μόνιμων ιατρών να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις Μονιμοποίηση των επικουρικών Να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου με τις αναγκαίες προσλήψεις για το συγκεκρι μένο τμήμα. Επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών και νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων με μέτρα ΜΑΠ. και rapid-test. Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες διακομιδές.


Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η ΥΠΕ, και το Υπουργείο Υγείας να επιληφθούν του θέματος να λάβουν υπόψιν τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις ώστε να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο τον κοινωνι κό του ρόλο το μοναδικό (άγονο) νοσοκομείο στον Νομό Θεσπρωτίας. Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και την κοινωνία της Θεσπρωτίας να σταθούν δίπλα μας ,αρωγοί στην προ σπάθεια ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.


コメント


bottom of page