top of page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ

Αθήνα, 01/07/22


Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σας ενημερώνει ότι πριν από ένα μήνα όλα σχεδόν τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παραπληροφόρησαν τους συμπολίτες μας στα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων, ότι δήθεν οι γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν από 50.000 έως 60.000 ευρώ ο καθένας, ως αναδρομικά για τις μνημονιακές περικοπές του μισθολογίου τους. Η είδηση αυτή δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και έδινε στους συμπολίτες μας εντελώς εσφαλμένη εικόνα για τις αμοιβές των γιατρών του ΕΣΥ.


Πριν από 2 μέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε για δεύτερη φορά, όπως το είχε κάνει και το 2018, ότι οι μνημονιακές περικοπές είναι αντισυνταγματικές.


Στην ίδια απόφασή του όμως δεν επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να διεκδικήσουν ακόμη και δικαστικά τις περικοπές έστω και των 2 τελευταίων χρόνων (από τα συνολικά 10 χρόνια) όπως προβλέπει η νομοθεσία για αναδρομικά. Δεν υπήρξε από το 2018 μέχρι σήμερα και ούτε διαφαίνεται καμία πρόθεση της πολιτείας να επαναφέρει το ιατρικό μισθολόγιο στα επίπεδα που ήταν πριν τα μνημόνια.


Μόνο μια λέξη εκφράζει τη μεταχείριση των «ηρώων της πανδημίας» από τους παραπάνω φορείς: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!


Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα να πράξει το αυτονόητο και να σταματήσει άμεσα τις αντισυνταγματικές περικοπές στο μισθολόγιο μας, και να αποκαταστήσει στοιχειωδώς την οικονομική μας αξιοπρέπεια.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page