top of page

Δελτίο τύπου - απάντηση της Προέδρου και του ΓΓ της ΕΙΝΗ

Είναι πρόκληση οι ισχυρισμοί των 2 από τα 3 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ από την παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΙΝΗ.


1. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται ότι το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΜΕ ευτέλισαν τη λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΙΝΗ κυκλοφορόντας "ψευδή ανακοίνωση" της Ένωσης και ότι δεν πάρθηκε καμία απόφαση από το Δ.Σ. Πιο συγκεκριμένα:


Στις 19-6-19 με την παρουσία 4 από 11 μελών του ΔΣ , συζητήθηκε η αναγκαιότητα να συνοψισθεί σε επίπεδο Ηπείρου η ιατρική στελέχωση των Δημόσιων Δομών Υγείας ( ΚΥ / Νοσοκομεία) στην Ήπειρο. Λόγω μη απαρτίας στη συνέχεια διακινήθηκε από το Προεδρείο διαδικασία ενημέρωσης των μελών του ΔΣ με βάση ένα κείμενο για τη συμφωνία ή τη διαφωνία τους ή άλλες προτάσεις τους. Στο κείμενο αυτό απάντησαν και συμπλήρωσαν στοιχεία επτά (7) από τα 11μέλη του Δ.Σ., που συμφώνησαν με την ανακοίνωση.


Από τους δύο που υπογράφουν τα περί «ευτελισμού» μόνο ο κος Παχατουρίδης απάντησε αρνητικά στο κείμενο. Τα πρακτικά άλλωστε του ΔΣ και οι απαντήσεις των μελών του ΔΣ είναι στη διάθεση όποιων θέλουν να τα ζητήσουν.


2. Καμία αγωνία της Προέδρου και του Γραμματέα της Ένωσης για εξυπηρέτηση των κομματικών τους επιδιώξεων δεν είναι αποδεκτή. Γιατί είναι υποχρέωση της ΕΙΝΗ να ενημερώνει για την κατάσταση της στελέχωσης με γιατρούς στις δημόσιες δομές , σε κάθε φάση της λειτουργίας της και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Εκτός και αν οι υπογράφοντες το κείμενο θεωρούν ότι η παράδοση των νοσοκομείων σε ιατρική κάλυψη που δεν καλύπτει την κυβερνητική προπαγάνδα για σταθερότητα του ΕΣΥ, πρέπει… να μένει εν κρυπτώ. Βέβαια, η προσπάθεια να τσουβαλιάσουν διαφορετικές θέσεις των μελών του ΔΣ ανάλογα με την πολιτική τους ταυτότητα είναι σκόπιμη. Δεν ερμηνεύουν όλοι την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο, όμως τα γεγονότα είναι και συγκεκριμένα και σαφή. Αυτό εμφανίζεται σήμερα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου και αυτό πρέπει να αναδεικνύεται. Γιαυτό και η ανατροπή της εικόνας για τη σταθεροποίηση του ΕΣΥ μπορεί να ενοχλεί όσους παραδίνουν τα ίδια με τους προηγούμενους στα Νοσοκομεία. Τους ενοχλεί ότι η σκυτάλη που παρέλαβαν παραδίνεται ίδια στους επόμενους για να συνεχίσουν στην ίδια ρότα.


3. Είναι εμπαιγμός των συναδέλφων και των ασθενών να θεωρείται ότι βρισκόμαστε σε ένα παράδεισο νέων προσλήψεων στα Νοσοκομεία, τόσο από γιατρούς όσο και για το λοιπό προσωπικό. Από το 2015 άλλωστε και μέχρι σήμερα το συνολικό ισοζύγιο της μόνιμης απασχόλησης στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ είναι αρνητικό και ότι προσλαμβάνεται είναι επικουρικό προσωπικό ή συμβασιούχοι όμηροι των νοσοκομείων ( φύλαξη, σίτιση, καθαριότητα κ.α), που πληρώνονται από τα Νοσοκομεία επιχειρήσεις και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Το ψεύδος έχει …κοντά ποδάρια και ανταποδίδεται σε όσους παίζουν παιγνίδια στις πλάτες των συναδέλφων. Η απάντηση αυτή έρχεται να αποκαταστήσει την αλήθεια των υπογραφόντων και δεν μπορεί να ερμηνεύεται σε καμιά περίπτωση σαν πολιτική σύμπλευση.


Άλλωστε πολιτικά ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ υπάρχει μεγάλη … διαφορά.


Κιτσανού Μαργαρίτα

Παππάς Χαράλαμπος
bottom of page