top of page

Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΘΧ

Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2024

Α.Π:13624



ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ



Ως ΟΕΝΓΕ έχουμε έγκαιρα αναδείξει το σκανδαλώδη χαρακτήρα της «προκήρυξης» Συντονιστών Διευθυντών που εκδόθηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου το Μάιο του 2023. Είχαμε καταγγείλει εξαρχής την προκλητική αυτή κίνηση, γνωρίζοντας ότι οι Συντονιστές Διευθυντές θα έχουν αυξημένο ρόλο στη σταδιακή μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε. Είχαμε μάλιστα επισημάνει ότι οι κλινικές που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «Συντονιστές Διευθυντές». Δηλαδή ότι αυτονόητα τα νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση με πρόσληψη νέων μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, όχι διανομή αξιωμάτων εκ των ένδον.


Καταγγελίες που φτάνουν στην Ομοσπονδία από συναδέλφους για τη διαδικασία των κρίσεων Συντονιστών και τη στάση των Συμβουλίων Επιλογής κατά τη διεξαγωγή της προφορικής συνέντευξης, επιβεβαιώνουν το τότε αίτημα της Ομοσπονδίας να ακυρωθεί η εν λόγω προκήρυξη. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση εφαρμοστική εγκύκλιο τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων έχουν πλαφόν μοριοδότησης, μέχρι ένα προκαθορισμένο ανώτατο όριο, δίνοντας τη δυνατότητα να ανατραπεί η τελική σειρά κατάταξης των υποψηφίων μετά τη διαδικασία της συνέντευξης. Τελευταία περίπτωση αποτελεί το αρμόδιο Συμβούλιο για την ειδικότητα της Χειρουργικής Θώρακα. 


Πέρα από την τελική κρίση για τη συγκεκριμένη θέση για την οποία υπάρχει διαδικασία επανεξέτασης που ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της ΟΕΝΓΕ, η συνάδελφος που έκανε την αναπομπή περιγράφει απαξιωτική - σεξιστική συμπεριφορά κατά τη διεξαγωγή της συνέντευξης από το συμβούλιο κρίσης. 


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εν έτει 2024 υπήρξε διακριτική μεταχείριση Συμβουλίου Κρίσης απέναντι σε συνάδελφο επειδή είναι γυναίκα. Κάτι τέτοιο εμπίπτει στην κατηγορία ρατσιστικής συμπεριφοράς λόγω φύλου εις βάρος υποψηφίου. Σε κάθε περίπτωση η συνάδελφος έχει την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας ώστε να διαλευκανθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page