top of page

Γιατροί από την αποστολή των συνδικάτων της Αττικής βρίσκονται στα Μεγάλα Καλύβια

Ομάδα γιατρών που συμμετέχουν στην μεγάλη αποστολή των συνδικάτων της Αθήνας, έφτασαν στα Μεγάλα Καλύβια του νόμου Τρικάλων, στον χώρο που έχει διαμορφώσει η Συντονιστική Επιτροπή πλημμυροπαθών του χωριού.


«Ήρθαμε εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματίων της Αθήνας στηρίζοντας την μεγαλειώδη προσπάθεια των κατοίκων. Υπάρχουν αυξημένες υγειονομικές ανάγκες εξαιτίας λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλεργιών, δερματικών παθήσεων και αλλά. Το κράτος να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε η Δήμητρα Τσιουπρά, ειδικευόμενη στο «Αττικό» Νοσοκομείο.


Οι κάτοικοι πήραν την υπόθεση στα χέρια τους



Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα που έστειλε στο 902.gr η Επιτροπή Πληγέντων των Μεγάλων Καλυβιών, στο οποίο μας εξηγεί τις προσπάθειες που έκαναν για να οργανώσουν τη βοήθεια και τις διεκδικήσεις τους:



«Από νωρίς το πρωί το χωριό μας υποδέχτηκε δυνάμεις συνδικάτων και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και ομάδα εθελοντών γιατρών. Η συγκίνηση των συγχωριανών ήταν μεγάλη.


Από νωρίς το πρωί τους περιμέναμε στην πλατεία του χωριού για να τους υποδεχτούμε. Το χωριό μας, όπως και πολλά χωριά της Θεσσαλίας έχουμε νιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει κρατική γύμνια, τι σημαίνει ότι οι ζωές μας και των παιδιών μας είναι κόστος. Γι' αυτό από την πρώτη στιγμή πήραμε την υπόθεση στα χέρια μας, καλώντας σε Γενική Συνέλευση του χωριού, ορίζοντας 20μελή Επιτροπή για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια δύσκολη κατάσταση, να σταθούμε όρθιοι και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.


Έχουμε στήσει δίκτυο αλληλεγγύης και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων σε καθημερινό επίπεδο μαζεύεται και συντονίζεται, ενημερώνει το χωριό για τις εξελίξεις. Προσπαθούμε να είναι μια ζωντανή διαδικασία.


Η αλληλεγγύη που δεχόμαστε απ' όλο τον κόσμο, από σωματεία, συνδικάτα, από ομάδες που έχουνε φτιαχτεί από συγγενείς και φίλους μας στην Αθήνα, από μαζικούς φορείς αποδεικνύει περίτρανα πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό, πώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτός του αγώνα».


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page