top of page

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 1-2-2022

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 1-2-2022 (12:00-15:00) στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία που συναποφάσισε με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας ( ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ) για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση.


Παρά τις αγωνιώδεις φωνές των υγειονομικών για άμεση στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο τροπάριο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αυτό που έχουμε συνηθίσει την τελευταία διετία. Επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, χωρίς καμία ριζική ενίσχυση του ΕΣΥ. Αντιθέτως είμαστε αποδεκατισμένοι, χιλιάδες νοσούν ενώ ακόμα απουσιάζουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας.


Μάλιστα με την τελευταία οδηγία για μείωση της καραντίνας, οι συνάδελφοί μας που νοσούν αναγκάζονται να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από πέντε μέρες στα όρια πραγματικής εξουθένωσης. Με το ίδιο λοιπόν εξαντλημένο προσωπικό που απλά αλλάζει ακόμη και πόστα , η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν μετά και την ιλιγγιώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» . Καμία κομπίνα μείωσης της καραντίνας σε πέντε μέρες που είναι άκρως επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αντεργατική δε σώζει την κατάσταση στα νοσοκομεία.


Η κυβέρνηση κατάφερε να είναι η μαύρη εξαίρεση στις χώρες της Ευρώπης που ενώ ο εμβολιασμός παντού μείωσε τους θανάτους από κόβιντ, στην Ελλάδα έμειναν κολλημένοι στους 100 κάθε μέρα. Ακόμα και ο Τσιόδρας με την περιβόητη μελέτη του έφτασε να παραδέχεται ότι αυτό γίνεται λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ προσωπικού.


Γι’ αυτό ζητάμε:

Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό που εργάζεται με συμβάσεις ΙΔΟΧ στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλληνίας ( επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ κλπ.) μετατρέποντάς τες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, εφόσον από την έναρξη των συμβάσεών τους καλύπτουν θέσεις αναγκαίες για την εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών , καθώς οι ανάγκες που υπήρχαν την εποχή που προσλήφθηκαν, συνεχίζουν να υπάρχουν και επιπλέον προστέθηκαν και άλλες λόγω της πανδημίας covid-19.

Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία με ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις προσωπικού και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, εδώ και τώρα. Τη στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων;

Ανάκληση των επικίνδυνων οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό.

Λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής που στο χώρο της έχει εγκατασταθεί η Γυναικολογική Κλινική χωρίς καμία διοικητική απόφαση, αντιμετωπίζοντας ρατσιστικά τους ψυχιατρικούς ασθενείς επειδή είναι το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Επισκευή και τακτική συντήρηση του κτιρίου του Νοσοκομείου.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να σκορπάνε το θάνατο στους φτωχούς, τους απλούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Με απεργιακό ξεσηκωμό να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους ασθενείς και τις ζωές μας. Τώρα ο λαός πρέπει να βγει στο δρόμο, με τους υγειονομικούς στο κέντρο, διεκδικώντας μια ζωή με υγεία, αξιοπρέπεια και ελευθερία.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-2-2022 ΣΤΙΣ 12:00Μ ΣΤΟ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.


Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Comments


bottom of page