ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

Να πάρουμε το νοσοκομείο και τις ζωές μας πίσω

Ένας ακόμα σταθμός στον αδιάκοπο αγώνα που δίνουμε 2 χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας, στα νοσοκομεία, στα Κ.Υ., στα Π.Ι. Καθημερινά στο πλευρό των ασθενών μας για την προστασία της υγείας και της ζωής τους. Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια. Δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνει ο λαός μας για να βγει όρθιος και δυνατός. Αναδεικνύουμε, αποκαλύπτουμε, διεκδικούμε λύσεις προς όφελος των ασθενών μας.

Στις 23 Φεβρουαρίου απεργούμε!

Το «ως εδώ, δεν πάει άλλο», που ακούγεται στους διαδρόμους των νοσοκομείων να ακουστεί ΔΥΝΑΤΑ στο δρόμο και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Το ΓΝ Άρτας δεν αποτελεί εξαίρεση στην κατάσταση του ΕΣΥ. Εδώ και ένα μήνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλο όγκο ασθενών με προσωπικό πολύ χαμηλότερο των αναγκών της περιοχής με αποτέλεσμα την μη παροχή της βέλτιστης ποιότητας φροντίδας υγείας και παραπάνω από ορατό πλέον τον κίνδυνο να μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου, καθώς περιορίζονται τα τακτικά ιατρείων και χειρουργείων, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών του νομού.

Για όλα τα παραπάνω διεκδικούμε:

  • Άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων και ενίσχυση του δυναμικού του νοσοκομείου.

  • Αποσυμφόρηση της μονάδας COVID με συμβολή του ΠΓΝΙ και ΓΝΙ.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

  • Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών μας, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού.

  • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών που είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αφαιρέθηκε με τα μνημόνια. Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την ειδικότητα. Κατάργηση κάθε σχεδίου για “foundation year” ή άλλου είδους φραγμών για τους νέους πτυχιούχους ιατρικής πριν την έναρξη ειδικότητας.

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  • Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι και όλες στη γενική συνέλευση στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 11:30. Όλοι/όλες στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και στην από κοινού συγκέντρωση με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου.