top of page

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ιατρών του Γ.Ν.Π.Α. "Π & Α Κυριακού"

Στις 03/06/2020 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας, παρουσία του αναπληρωτή Διοικητή, της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου με θέμα τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών μηνός Απριλίου και των υπερβάσεων εφημεριών ολόκληρου του έτους 2019, του ιατρικού προσωπικού. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλα τα άλλα Νοσοκομεία της χώρας, στα οποία έχουν καταβληθεί όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες.

Από τον Ιούλιο 2019 το Νοσοκομείο μας λειτουργεί χωρίς το ανώτατο όργανο διοίκησης, το Διοικητικό Συμβούλιο. Η πρόσφατη προσπάθεια συγκρότησης Δ.Σ. κατέστει άκαρπη λόγω της παραίτησης της εκπροσώπου των ιατρών, με αποτέλεσμα να επιταθούν τα ήδη συσσωρευμένα διοικητικά, λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα (αδυναμία πληρωμής πάσης φύσεως οικονομικών υποχρεώσεων λόγω λήξης της παράτασης των εξουσιοδοτήσεων από το προηγούμενο Δ.Σ.) του Νοσοκομείου μας.


Ως εκ τούτου αιτούμεθα : Την άμεση και πιστή εφαρμογή του άρθρου 21, της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ΦΕΚ 84/13-04-2020, (η οποία επιβεβαιώθηκε με το νόμο Ν.4609/30.05.2020). Στο ανωτέρω άρθρο καθορίζεται με σαφήνεια ότι όταν κωλύεται η νόμιμη συγκρότηση των ΔΣ λόγω παραίτησης των αιρετών εκπροσώπων των ιατρών ή των εργαζομένων (όπως στο Νοσοκομείο μας) «παρατείνεται, άλλως αναβιώνει η θητεία των αιρετών εκπροσώπων που συμμετείχαν στην αμέσως προηγούμενη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών» (μέχρι 12/07/2020). Αυτή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών είναι απόλυτα σύμφωνη με προηγούμενες αποφάσεις του Σωματείου Εργαζομένων και του Επιστημονικού Συμβουλίου οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί σε ανώτατα θεσμικά όργανα.

Επιπλέον στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα: α) η δημοσιοποίηση του χρόνιου προβλήματος του Νοσοκομείου μας και β) η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μέσω κινητοποιήσεων, αν εντός επτά (7) ημερών δεν εφαρμοσθεί ο νόμος προκειμένου να επανέλθει το Νοσοκομείο στην κανονικότητά του.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page