top of page

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΝΑΠΛ. ΥΥ ΓΚΑΓΚΑ

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2023

Α.Π:12741


Οι νοσοκομειακοί γιατροί την περασμένη εβδομάδα ενημερωθήκαμε μέσω των διοικήσεων των νοσοκομείων για έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούσε να επανεξεταστούν μέσα στην περίοδο των γιορτών, από τα Χριστούγεννα ως τις 9 Ιανουαρίου, ΟΛΟΙ οι χιλιάδες ασθενείς οι εγγεγραμμένοι στις επίσημες ηλεκτρονικές λίστες αναμονής για χειρουργική θεραπεία, σε μια προφανή προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να … «εκκαθαριστούν» τεχνητά και πλασματικά αυτές οι λίστες. Μάλιστα, στον συνοδό πίνακα προς συμπλήρωση προβλεπόταν να συμπληρωθεί κατά την επανεξέταση αυτή ακόμα και το όνομα του/της αναισθησιολόγου (!) που ΘΑ αναλάβει τον ασθενή όταν και όποτε χειρουργηθεί προκειμένου να θεωρείται «έγκυρη» η επανεξέταση.


Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αφήσει τις προπαγανδιστικές προεκλογικές πλασματικές αλχημείες και να ικανοποιήσει το αίτημα για τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να μειωθούν πραγματικά οι αναμονές. Αποτελεί θράσος εκ μέρους των υπουργών Υγείας, εκτός όλων των άλλων, να κάνουν πως δήθεν δεν ξέρουν για τις τραγικές ελλείψεις π.χ. αναισθησιολόγων, την στιγμή που όχι μόνο δεν κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις αλλά επιπρόσθετα κάνουν ό,τι μπορούν να εξαναγκάσουν σε παραίτηση από τα δημόσια νοσοκομεία και τους εναπομείναντες αναισθησιολόγους, όπως κάνει ο διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου του οποίου την θητεία ανανέωσε η κυβέρνηση πρόσφατα επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την άθλια συμπεριφορά του. Καμία εντύπωση δε μας προκαλεί το γεγονός για τα εύσημα της κυβέρνησης, αφού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου είναι «πρότυπο δημόσιου νοσοκομείου - επιχείρησης».


Καλούμε όλον τον λαό να αγωνιστεί μαζί μας για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και απολύτως δωρεάν υγεία. Να συμμετέχει μαζικά τις κινητοποιήσεις των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών της ΟΕΝΓΕ, και των υπόλοιπων υγειονομικών στην Κρήτη, στην Κέρκυρα, στη Δυτική Μακεδονία και σε όλη την χώρα.



Παρακάτω επισυνάπτεται το έγγραφο της Ασημίνας Γκάγκα:



Και ο συνοδευτικός πίνακας εγγράφου Γκάγκα:




bottom of page